Страхотно начало, но кошмарен край: Левски се спъна срещу Вашаш в първия си мач за 2024-а (ВИДЕО)


Страхотно начало, но кошмарен край: Левски се спъна срещу Вашаш в първия си мач за 2024-а (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5782 0

Левски започна серията от приятелски мачове в Турция със загуба с 2:3 от унгарския втородивизионен тим Вашаш. "Сините" имаха комфортна преднина от 2:0, но се сринаха и допуснаха пълен обрат след почивката и отбелязаха първия си мач за 2024-а година с поражение.

Момчетата на Николай Костов започнаха много силно срещата. Още на почивката те водеха с 1:0, след като Вендерсон Цунами успя да отбележи в 15-ата минута с глава, а това бе и първото попадение на Левски за новата година.

Втората част започна много силно за родния гранд. Новото попълнение - Фабио Лима, направи страхотен дебют, асистирайки за втория гол на "сините", който бе дело на Илиян Стефанов в 51'.

След това обаче "сините" допуснаха срив в играта си и Вашаш се възползва от това. Три безответни попадения на Кристоф Хинора 60', Себастиен Ихриг-Фаркаш 72' и Гсонгор Пап 80' сломиха столичани и подпечатаха тяхната загуба.

Левски продължава подготовката си за пролетния полусезон на 21 януари (неделя) с контролна среща срещу украинския Олександрия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата тима започнаха внимателно мача, проучвайки се един друг. "Сините" изглеждаха по-настоятелни в началните 10 минути на срещата, но без да създават особено опасни положения.

ГОЛ! Левски откри резултата в 15-ата минута, а в автор на попадението се превърна Вендерсон Цунами. Бразилецът се възползва от изсипана на втора греда топка, която засече с глава, вкарвайки първия гол на тима за годината.

В следващите минути родният гранд продължи с набезите си към противниковата врата. В 27-ата минута Уелтън проби добре отляво, доставяйки хубав успореден пас току пред погледа на стража на Вашаш. Преслав Бачев обаче се размина с него.

В 31-вата минута Асен Митков отправи хубав удар от сериозно разстояние. Коженото "кълбо" попадеше току под напречната греда, но вратарят изби в корнер.

До края на първата част Левски продължи да диктува темпото на игра. Възпитаниците на Николай Костов на няколко пъти погледнаха към втори гол, но защитниците на Вашаш съумяха да ги неутрализират.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Сините" стартираха втората част много силно. Момчетата на Николай Костов организираха нападение, което мина през влезлия като резерва Фабио Лима, който дебютира с асистенция за Илиян Стефанов, а българинът направи резултата 2:0 в 51-ата минута.

След точно час игра резултатът бе изравнен. Топката бе нагласена на крака на Кристоф Хинора, чийто удар от границата на наказателното вкара. Пламен Андреев не беше готов и не успя да се намеси добре. Веднага след това той беше заменен от третия вратар Иван Андонов.

В 72-ата минута преднината на Левски от един гол бе заличена. Унгарците вдигнаха оборотите и Фаркаш успя да се възползва със силен удар от дистанция, за да изравни резултата - 2:2.

Десет минути преди края Вашаш вкара трети гол за пълния обрат в резултата. Защитата на „сините“ отново се пропука сериозно. Кристиан Димитров изпусна Гсонгор Пап, който беше изведен в коридор. Останал очи в очи с Иван Андонов го копна с лекота – 3:2.

СЪСТАВИ

Левски: 13. Николай Михайлов, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами, 16. Преслав Бачев, 20. Асен Чандъров, 10. Асен Митков, 77. Дейвид Михалев, 21. Кристиян Йовов, 88. Марин Петков, 17. Уелтон

Резерви: 1. Пламен Андреев, 4. Виктор Любенов, 7. Фабио Де Лима, 9. Рикардиньо, 11. Джевад Ел Джемили, 14. Илиян Стефанов, 15. Александър Божилов, 19. Билал Бари, 22. Патрик-Габриел Галчев, 31. Стивън Гаоте, 37. Дарлан, 50. Кристиан Димитров, 97. Асими Фадига, 99. Иван Андонов

Вашаш:

Левски - Вашаш по ТВ: Къде да гледаме приятелската среща на "сините"?

ПРЕДИ КОНТРОЛАТА

Първият съперник на софиянци ще бъде шесткратният шампион на Унгария Вашаш (последната му титла е от 1977 година), печелил и Купата на Унгария четири пъти (1986 година е последният). След първия полусезон Вашаш е на 4-то място във второто ниво на футбола в страната, като се е класирал и за 1/8-финалите за Купата.

Както е известно, Левски ще трябва да се справя без някои ключови футболисти. Роналдо бе продаден на Ростов, а Андриан Краев и Жереми Петрис няма да играят повече за "сините", като ще се направи опит да бъдат продадени. Дори това да не се случи - те приключиха с отбора.

Нападателят Билал Бари се завърна от дълготрайна контузия и тренира на пълни обороти. Ще бъде любопитно и как ще се включи новото попълнение Фабио Лима. То дойде като заместник на Роналдо, а спекулациите са, че по игра прилича на Уелтън.

Николай Костов организира рекорден брой приятелски мачове, за да изпробва достатъчно варианти за състава си. На няколко пъти Левски ще играе контроли и в два поредни дни (23-ти и 24-ти януари, 2-ри и 3-ти февруари, 6-и и 7-и февруари).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички