Левски отново поведе и отново загуби след обрат - този път от украинския Олександрия (ВИДЕО)


Левски отново поведе и отново загуби след обрат - този път от украинския Олександрия (ВИДЕО)
Снимка: Levski.bg

4669 0

Отборът на Левски загуби и втората си среща от зимната подготовка през 2024-а срещу украинския Олександрия. "Сините" допуснаха обрат с 1:2, след като водеха в резултата, както бе и в срещу унгарския Вашаш.

Нападателят на "сините" Рикардиньо откри чрез дузпа в 39'. А Артьом Шулянский изравни точно в края на първото полувремето. Денис Костишин  осъществи пълен обрат в 62'. Следващата контрола на Левски е на 23 януари (вторник) срещу Дукажини.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 8' Пламен Андреев направи грешка, като се забави с отиграване и топката му бе отнета от Андрий Кулаков, но опитът за удар на украинците не бе успешен. След това се стигна и до прехвърлящ, но без успех.

5 минути след това Уелтън направи индивидуален пробив по лявото крило, навлезе в наказателното поле и стреля, но над напречната греда. В 19' Патрик-Габриел Галчев стреля от пряк свободен удар - не от малко разстояние, а топката прелетя над вратата. 

"Сините" продължиха да разчитат най-вече на пробиви отляво, а Цунами пък вървеше страхотна работа при отнемането на топката.В 31' столичани стигнаха до попадение, но то не бе зачетено заради засада. Жунами центрира в наказателното поле, където Рикардиньо бе оставен сам и вкара отблизо. Маркирана обаче бе засада на нападателя.

8 минути след това обаче нямаше какво да отмени попадението на бразилеца. Келиан ван дер Каап бе фаулиран в наказателното поле от Евгени Смирний и "сините" получиха дузпа. Зад топката застана Рикардиньо, който бе безгрешен и вкара в долния десен ъгъл за 1:0. В самия край на полувремето Артьом Шулянский се възползва от хубав извеждащ пас и вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Пламен Андреев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50' Уелтън отне топката в центъра, като след това напредна към наказателното поле. Тамнагласи си топката на десния крак и стреля ниско към долния десен ъгъл на вратата на украинския тим, но стражът спаси.

Седем минути по-късно Олександрия изпълни ъглов удар, като Цунами изчисти с глава, а след това Андреев спаси удар на украинците. В 62' се стигна до пълен обрат в срещата. След пробив отдясно топката бе центрирана в наказателното поле. Там Галчев изпусна Денис Костишин и вкара отблизо за 1:2.

В 71' Илиян Стефанов пробва удар от границата на наказателното поле, но намери целта. Влезлият като резерва Николай Михайлов направи много добро спасяване в 84-ата минута. След ново центриране в наказателното поле на Левски, играч на Олександрия бе изпуснат и отблизо стреля с глава, но Михайлов успя да се намеси и да избие в корнер.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ: 1. Пламен Андреев – 33. Хосе Кордоба, 22. Патрик-Габриел Галчев, 55. Келиан Ван дер Каап, 6. Цунами (К) – 10. Асен Митков, 37. Дарлан – 97. Асими Фадига, 88. Марин Петков, 17. Уелтон – 9. Рикардиньо

ПРЕДИ МАЧА

Левски не загря подобаващо за украинците, след като загуби първата си контрола за зимата срещу унгарския Вашаш, допускайки да бъде обърнат от преднина с 2:0 до 2:3.

Съперникът на Левски във втората контрола от зимния подготвителен лагер в Белек – Олександрия е основан през 1948 година и се състезава във Висшата лига на Украйна, като към момента заема 11-ото място в местния елит.

От сезон 2015/16 е постоянен участник в най-високото ниво на украинския футбол, като през сезон 2018/19 печели бронзовите медали в първенството. Клубът достига и на два пъти до ½ финалите в турнира за Купата на Украйна – 2015/16 и 2020/21 година.

Най-високото постижение на Олександрия в европейските клубни турнири е участието в груповата фаза на Лига Европа през сезон 2019/20 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички