Левски с проникновен пост по повод смъртта на Апостола, припомниха негов завет


Левски с проникновен пост по повод смъртта на Апостола, припомниха негов завет
Снимка: Оф. страница на ПФК Левски във Фейсбук

1679 0

От Левски отбелязаха 150-ата годишнина от смъртта на своя патрон - националният герой Васил Левски. "Сините" пуснаха дълъг и проникновен пост, в който правят паралел между времето, в което е живял Апостола, и сега и отбелязват неговата значимост и величието му.

От "Герена" не пропускат да напомнят на феновете си и цялата "синя" общност да бъдат задружни в настъпилите тежки време на за клуба, споделяйки един от заветите на героя. Ето какво написаха от Левски днес:

Безсмъртие…

Това е може би най-често употребяваната дума, когато говорим за Васил Левски. Безсмъртие на делото, безсмъртие на завета, безсмъртие на мисълта, философията и разбиранията за света… Безсмъртие на въжделенията за свободата.

Днес 150 години по-късно, Апостола на българската свобода е наше постоянно мерило за доблест, чест, ценности. Барометър за правилно и погрешно, равносметка за измеренията на саможертвата. Чувство и мисъл. Една безкрайна вселена, в която се оглеждаме, опитвайки се да достигнем едни по-различни висини на познание в думите и делата си.

Днес, 150 години по-късно, календарът отмерва за пореден път деня, в който губим един от най-чистите, смелите, прозорливите и отдадени синове на нашата родина.

Героят с човешки лик, обагрил битието си със себеотрицание и саможертва, чийто идеи достигат границите на една бъдеща по-съвършена епоха.

За Дякона днес не бива и не можем да говорим в минало време, тъй като заветите му, надхвърлят тленноста.

150 години след неговата гибел, ние помним завета му, а думите му отекват все по-силно. Защото за левскарите ценностите на Апостола винаги са били знаме и пример.

И днес повече от всякога, ние осъзнаваме значимостта на думите му „Всичко се състои, според нас, в нашите задружни сили...“. Слова, пропити не само с мъдрост, а с пророческа точност за поколенията.

Поклон, Апостоле!

Дякона поема по пътя към безсмъртието на 18 февруари (6 февруари по стар стил) през 1873 година. А днес предстои "синьо" шествие в памет на Апостола. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички