Левски решава днес за новия треньор


Левски решава днес за новия треньор
Снимка: Оф. сайт на Левски

1192 0

В понеделник и вторник израелският специалист Аврам Грант проведе две срещи със собственика на Левски Спас Русев и дори се запозна със състоянието на отбора от помощника Асен Букарев. След това обаче босът на "сините" отдели не по-малко внимание на 57-годишния италианец Делио Роси. Той пристигна в София във вторник привечер и веднага се отправи на делова среща с бизнесмена.

На нея спечелилият Купата на Италия с Лацио през 2009 година наставник изложи концепцията си за развитие на Левски. Така Роси изравни резултата на израелеца. Късно във вторник вечерта Делио не се покри, а все пак отдели минутка на медиите. "В момента не мога да кажа нищо конкретно. Щастлив съм, че съм в България и че се срещнах с хора, които ми предлагат работа извън Италия. Решението е двустранен процес. Четох доста за историята на Левски в интернет. Знам, че е един от най-титулуваните отбори в България и е ставал 26 пъти шампион. Наясно съм, че тимът играе със сини екипи и че има някакви проблеми в последните години. Знам също така, че Левски иска отново да стане велик отбор", заяви той.

По всичко личи, че бъдещите му планове за отбора са се харесали на Спас Русев. Защото освен нова среща с Делио Роси собственикът е решил лично да му покаже стадион "VIVACOM Арена Георги Аспарухов" и базата на отбора. Италианецът е разгледал дори и помощните терени. Като истински педант Роси е пожелал да разбере дори как се поддържат игрищата. Видял е съблекалните, треньорската стая, новия сектор А. И дори е започнал да гледа мачове на Левски. Сред тях е бил реваншът на сините от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Хайдук на Терена", който бе загубен с 1:2. Именно след този мач Спас Русев се зае с търсенето на известен треньор, който да замени Николай Митов начело на Левски.

Всичко това подсказва, че италианецът е взел лека преднина пред колегата си Аврам Грант. Роси също така се срещна с Асен Букарев, който не взе участие във вчерашната тренировка на отбора, а чакаше за разговор със специалиста, за да го запознае по-подробно със състоянието на футболистите. Делио има още едно предимство, което никак не е за пренебрегване - финансовите му изисквания са по-ниски от тези на Аврам Грант, пише "Тема спорт". Шансовете му да бъде начело на тима и в съботното гостуване на Верея обаче клонят към нула. Най-вероятно тимът ще е предвождан от Асен Букарев. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички