Левски продължава без грешка с Костов в контролите след обрат срещу Марица Пловдив (ВИДЕО)


Левски продължава без грешка с Костов в контролите след обрат срещу Марица Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: facebook / levskiofficial

10071 0

Левски продължи с победната си серия в контролите преди новия сезон в Първа лига. "Сините" постигнаха общо трети успех, като надвиха втородивизиония Марица Пловдив с 3:1. По този начин Николай Костов продължава да е безгрешен начело на столичани.

Попаденията за "сините" ги отбелязаха Асен Чандъров в 44', Илиян Стефанов в 47' и Роналдо в 79'. За Марица откри резултата Станислав Маламов в 42'. Двубоят бе изглеждан на живо от мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков.

Това трета победа за Левски по време на лятната му подготовка, след като преди това успя да надвие Парин и Етър. Следващата проверка за столичния тим е на 8 юли, когато ще се изправят срещу кипърския АПОЕЛ.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10-ина минути от срещата и двата отбора опитваха да погледнат по-смело в атака, като в средата на терена почти не се играеше. В 7' Левски имаше добър шанс, като Ивелин Попов центрира в наказателното поле, но удар на Кристиан Димитров с глава не намери очертанията.

В 10' имаше последователни корнери в полза на "сините", но отново завършващият удар не бе точен, като този път действащите лица бяха Илиян Стефанов и Ван дер Каап.

6 минути след това и пловдивският клуб имаше нелош шанс. Веселн Марчев отправи удар от пряк свободен удар, но топката срещна стената. След това комбинира със съотборник и навлезе в наказателното поле, където се стовари на земята. Играта продължи без каквито и да е претенции. Малко след това отново Марчев можеше да открие резултата. Той стреля от близко разстояние, но топката излезе в аут от гърба на негов съотборник. Останаха съмнения и за засада.

В 28' отборът на Николай Костов бе близо до попадение, след като Галчев изведе Илиян Стефанов. Той излезе сам срещу вратаря, но от малък ъгъл не успя да намери очертанията. След това отноро той комбинира с Йовов, който отправи неточен удар от наказателното поле. Малко след това бе дадена и кратка почивка за вода заради горещото време.

В 42' Марица стигна до откриващо попадение, макар и с лек късмет. Садъков направи пробив отдясно и намери Маламов, който успя да намери близкия ъгъл с коляно. Само една минута продължи водачеството на пловдивския тим, След центриране Илиян Стефанов стреля с глава, а Чандъров с крак успя да завърши за 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Николай Костов направи няколко промени, като Пламен Андреев застана под рамката на вратата, Хосе Кордоба пък замени Кристиан Димитров. Антоан Стоянов също влезе в игра.

Левски започна по отличен начин втората част като малко след подновяването излезе напред в резултата. Ивелин Попов центрира към точката за изпълнение на дузпа, където най-съобразителен бе Илиян Стефанов. Той с глава се разписа за 2:1 и направи пълен обрат за столичани.

Малко след това Марчев засече центриране, но Пламен Андреев хвана топката точно пред голлинията. В 58' Танчев видя, че Пламен Андреев е излязъл напред и пробва отдалеч, но нацели гредата. Рикардиньо шутира от далечна дистанция в 64', но Петър Начев успя да избие.

В 79' Левски стигна до трето попадение, което бе дело на Роналдо. Рикардиньо свали към съотборника си, който отигра добре в наказателното поле и не остави шанс на Начев.

СТАРТОВ СЪСТАВ НА ЛЕВСКИ:

Иван Андонов, Патрик-Габриел Галчев, Келиан ван дер Каап, Кристиан Димитров, Цунами, Дейвид Михалев, Асен Чандъров, Преслав Бачев, Ивелин Попов, Кристиян Йовов, Илиян Стефанов

Резервите на Левски:

Николай Михайлов, Пламен Андреев, Жереми Петрис, Роналдо, Андриан Краев, Рикардиньо, Джавад Ел Джемили, Александър Божилов, Уелтън, Ноа Сонко Сундберг, Асен Митков, Хосе Кордоба, Антоан Стоянов, Марин Петков

СТАРТОВ СЪСТАВ НА МАРИЦА:

Петър Начев, Мирослав Пушкаров, Мартин Газиев, Димитър Аврамов, Соломон Джеймс, Ифеани Дейвид, Христиан Димитров, Георги Трифонов, Станислав Маламов, Валери Домовчийски, Веселин Марчев

Резервите на Марица:

Виктор Петков, Йордан Пейчинов, Атанас Ташолов, Христо Цветков, Петър Атанасов, Стефан Попов, Милен Танчев, Олджай Алиев, Наско Христев, Ангел Пеев, Сали Садъков

ПРЕДИ ДВУБОЯ

До момента Левски изигра две контроли, които завършиха с победи с по 2:1 над Пирин Благоевград и Етър. В събота предстои проверка и с АПОЕЛ Никозия, която се очертава да е най-сериозната проверка за столичани.

Тя е последна преди старта на сезона. Първият официален мач на сините за кампанията е на 15 юли, събота, от 18:45 часа на стадион "Георги Аспарухов" срещу ЦСКА 1948.

След последната контрола срещу Етър Николай Костов бе искрен какво не се получава в играта на тима му: "Доволен съм от условията, които имаме за подготовка. Проведохме 12 тренировки, 2 контроли. Видяхте, че отборът на Етър беше по-свеж. Има натрупана умора при нас, работим, акцентът на работа е около владеенето на топката. Нашите футболисти се стараят максимално. Връзката между халфове и нападатели не се получава. Действаме мудно там, но се надявам до шампионата да се подобрим".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички