Левски продава трима за общо 4,3 милиона евро през лятото?


Левски продава трима за общо 4,3 милиона евро през лятото?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

26332 0

Почти сигурно през лятото трима футболисти на Левски ще напуснат клуба и ще донесат пари в касата на "Герена". И тримата, гласени за продажба, са чужденци. Това са централните защитници Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг, както и нападателя Уелтън, твърди "България Днес".

Интерес към панамеца, гамбиеца и бразилеца има от няколко чуждестранни клуба, твърди изданието. Най-голям е интересът към Кордоба, който беше пред трансфер и през зимата, но тогава собственикът Наско Сираков спря продажбата му в Русия.

През януари Сочи и Брьондби предлагаха 2 милиона евро за защитника, а сега Левски ще получи дори повече за правата му. Интерес към Кордоба има и от испанската Ла Лига - от Жирона.

Кандидатът за Сундберг също не е един. Той е привлякъл интереса на Панатинайкос и Страсбург. Френският клуб имаше интерес към него и през зимата, но предложи доста ниска сума за него. От "Герена" са готвои да се разделят със защитника срещу 1,3 милиона евро.

Уелтън пък най-вероятно ще остане на Балканите. Той е желан от турски и гръцки отбори. От него "сините" очакват около милион евро. При осъществяване и на трите трансфера в клубната каза ще влязат 4+ милиона евро. Голяма част от тези пари ще покрият част от дълга към НАП, който е 11,5 милиона лева. А ето кой от столичния ОС призова да се помогне на Левски за НАП.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички