Левски прекрати серията от 11 мача без победа - сломи Хебър: Нападател с дебютни голове (ВИДЕО)


Левски прекрати серията от 11 мача без победа - сломи Хебър: Нападател с дебютни голове (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

7189 0

Носителят на Купата на България Левски най-сетне прекрати исторически кошмарната серия за отбора! "Сините" записаха първа победа в Първа лига след 11 двубои, в които не съумяха. Те надделяха над Хебър в Пазарджик с 2:0.

Успехът за Станимир Стоилов и компания дойде, след като нападателят на отбора се отпуши. Става въпрос за Рикардиньо, който реализира своите първи две официалния попадения за "синия" тим.

Бразилецът вкара по един гол в двете полувремена. Първо в 18-ата минута след отнета от Филип Кръстев топка получи в перспектива, напредна с топка в крака и вкара с остър удър по диагонала. След това в 73-тата бе на пътя на топката, след като тя се отби от напречната греда след изстрел на Цунами. Рикардиньо нямаше проблеми да я вкара в полуопразнената врата.

Левски продължава да бъде перфектен срещу Хебър от 2000 година насам - 4 победи от 4 мача, като не е допуснал нито един гол от тима от Пазарджик през този век. С успеха "сините" изравниха 6-ия Славия с 35 точки. Хебър пък остава забъркан в битката за оцеляване, като има 3 точки повече от предпоследния Пирин Благоевград, който се изправя срещу шампиона Лудогорец.

За Станимир Стоилов и компания предстои домакинство срещу Ботев Враца в следващия кръг (11.03), докато Хебър гостува на Пирин Благоевград (11.03).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 5 минути от срещата двата отбора показаха готовността си да влязат в битка на терена за всяка една топка. Имаше сериозна футболна агресия, а очаквано първите минути бяха съпроводени от натиск на гостите от София.

Въпросната агресия доведе до ранен дебютен жълт картон. Роберт Мазен видя колебливото първо докосване на Ноа Сундберг и атакува по-остро топката, но закъсня и влезе твърде опасно в краката на "синия" бранител.

Нервите продължиха и в следващите секунди, като феновете и на двата отбора освиркваха бурно почти всяко единоборство. В крайна сметка и Владимир Манчев получи жълт картон след претенции за неотсъдено нарушение.

В 13-ата минута се стигна до първото по-чисто положение за гол. Цунами получи отляво и влезе много опасно навътре в наказателното поле. Бразилецът потърси Рикардиньо на далечната греда, но нападателят остана с малко под топката.

18' - 0:1! Филип Кръстев бе настоятелен при отнемането на топката от гостите. Топката бе подадена към Рикардиньо в перспектива, той навлезе в наказателното поле и стреля по диагонала в далечния ъгъл, за да реализира първото си официално попадение за "сините".

В секундите след настъпването на 28-ата минута нервите отново се нажежиха. Първо Роналдо бе съборен на скорост от Хаджиев току пред наказателното поле на домакините. След това пък Юсуф искаше нарушение от Кордоба в наказателното поле на "сините". И в двата случая имаше контакт, но главният съдия не прецени, че има нарушения. При положението на Роналдо обаче нарушение имаше категорично.

В 29-ата минута пък Уелтън показа класа отляво. Влезе навътре и стреля силно, но Петър Дебърлиев успя да избие в ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

В 38-ата минута Цунами получи отляво, влизайки на скорост в наказателното поле. Той стигна до аутлинията и успя да направи отлично подаване към Рикардиньо, но той се размина с малко с топката - току пред полуопразнената голлинията.

В 43-тата минута Уелтън проби отляво, но изглеждаше сякаш Михайлов го е неутрализирал. Бразилецът обаче някак успя да измъкне топката от бранителя преди да напусне очертанията. Веднага след като я отне, той опита много силен удар в близкия ъгъл от твърде малък ъгъл. Изстрелът се получи на ниво, но Дебърлиев спаси с една ръка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За старта на второто полувреме Владимир Манчев вкара в игра Марк-Емилио Папазов, който е под наем в Пазарджик от отбора на ЦСКА.

След поредния ъглов удар в срещата Левски стигна до чудесна позиция за гол десетина минути след старта на полувремет. Центрирането на Филип Кръстев рикошира и топката се оказа в Сундберг, който бе на много добра позиция в наказателното поле - забравен от опонента. Бранителят обаче обработи топката бавно и стреля в тялото на хвърлилия се напред вратар, след което се стигна до нов корнер. След неговото изпълнение пак се създаде напрежение и нов удар, който също бе блокиран.

73' - 0:2! Левски удвои аванса си в резултата малко над четвърт час преди края на редовното време. Топката в тази ситуация влезе от третия опит. Филип Кръстев центрира на далечната греда, където Сундберг ключово успя да запази топката в игра и върна към Цунами. Той стреля и след намеса на вратаря топката се отби в напречната греда. Така обаче тя стана удобна за Рикардиньо, който, след нов контакт с гредата, прати топката в мрежата за втория си гол.

Секунди след това Сундберг стреля от своята половина и опита да изненада излезлия напред Дебърлиев. Вратарят обаче успя бързо да се върне и в крайна сметка да спаси, изкарвайки в ъглов удар.

СЪСТАВИ

Хебър: Петър Дебърлиев, Мартин Михайлов, Архан Исуф, Осира Корнел, Богомил Божуркин, Камен Хаджиев, Роберт Мазан, Алехандро Гарсия, Георги Търтов, Октай Хамдиев, Анте Живкович

Левски: Пламен Андреев, Ноа Сундберг, Хосе Кордоба, Жереми Петри, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Илиян Стефанов, Уелтън, Роналдо, Рикардиньо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Преди срещата Станимир Стоилов обяви групата на носителя на Купата на България за предстоящия мач с Хебър. В нея не попадна Ивелин Попов, който е с натрупани картони, както и Николай Михайлов, който е болен и няма да може да вземе участие. Крайният бранител Цунами пък е сред избраниците, въпреки че не участва в последното занимание на тима си.

"Сините" записаха най-силния си двубой за 2023-та в последния кръг при дербито с Лудогорец. Въпреки това серията без победа набъбна още повече. Тимът за последно спечели в първенството на 8-и октомври 2022-ра срещу Ботев Пловдив с 1:0. Оттогава не успяха да грабнат 3-те точки в следните случаи:

Славия като гост (1:2), Септември София като гост (0:0), Локомотив Пловдив като домакин (1:1), ЦСКА 1948 като домакин (0:0), Черно море като гост (0:0), Спартак Варна като гост (2:2), Славия като домакин (1:2), Лудогорец като гост (0:0), Черно море като домакин (0:1), Пирин Благоевград като гост (1:1), Лудогорец като домакин (0:0).

"Сините" играят успешно срещу Хебър, като след 2000 година имат три срещи - всички спечелени от Левски. Единствената по-скорошна е тази от 7-ия кръг, състояла се преди малко повече от половина година. Тогава Хебър загуби тежко с 0:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички