Левски отбеляза с публикация 79-ия рожден ден на Георги Аспарухов - Гунди


Левски отбеляза с публикация 79-ия рожден ден на Георги Аспарухов - Гунди
Снимка: Официален сайт на Левски

2791 0

Българският гранд Левски отбеляза с публикация в профилите си в социалните мрежи 79-годишнината от рождението на един от най-добрите родни футболисти за всички времена - Георги Аспарухов - Гунди!

""Синята" легенда остава в паметта на поколенията не просто като велик играч, а като явление за спортната общественост и цяла България", гласи част от публикацията.

*По-късно днес ръководството на "сините" ще поднесе венци и цветя на паметника на Гунди пред Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов"!

Ето какво написаха от клуба:

"Днес се навършват 79 години от рождението на иконата за поколения левскари Георги Аспарухов.

„Синята“ легенда остава в паметта на поколенията не просто като велик играч, а като явление за спортната общественост и цяла България.

За кариерата на Гунди е написано и казано всичко, а победите и попаденията с „Левски“ и националния отбор ще се помнят винаги. Той бе и остава всенароден любимец. Накара няколко поколения футболисти да изучават магията на стила му и да се възхищават на майсторството. Той роди мита за красотата на играта.

Георги Аспарухов е явление, надхвърлящо границите на играта футбол, защото в него хората са виждали и виждат нещо необикновено. Една искра, хранеща духа, носеща усмивка, упование и надежда. Еманация на разбирането за човек.

79 години от рождението на Георги Аспарухов... Вечна памет и поклон".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички