Автогол на бивш левскар и дузпа възкресиха ЦСКА за ЧРД на Стойчо Младенов, армейците гледат към финала след бой над Славия


Автогол на бивш левскар и дузпа възкресиха ЦСКА за ЧРД на Стойчо Младенов, армейците гледат към финала след бой над Славия
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6493 0

ЦСКА тресна с 2:0 Славия като гост в първия ½-финален сблъсък в турнира за Купата на България и почти си осигури класирането на финала. „Червените“ взеха солидния  аванс  преди реванша на „Българска армия“ благодарение на автогол на бившия защитник на Левски Гьоко Зайков и гол от дузпа на Иван Турицов в 90-ата минута.

Северномакедонският бранител прати топката в собствената си мрежа в 22-ата минута, опитвайки се да предотврати тя да достигне до Жорди Кайседо. Защитникът на „червените“ пък узакони победата в заключителните акорди, след като реферът Никола Попов отсъди наказателен удар заради нарушение на Томбак срещу Федерико Варела в пеналта.

Рожденикът Стойчо Младенов нямаше право да води тима от скамейката, но получи страхотен подарък за 65-ия си рожден. С този успех армейците излязоха по най-сладкия начин и от миникризата. Победата на стадион „Славия“ е едва втора за „червените“ в последните им 6 мача.

Страхотната серия на ЦСКА турнира продължи и след този мач. Армейците вече 10 мача не познават вкуса на поражението в надпреварата. Те са и актуалният носител на трофея и по всичко изглежда ще имат възможност да триумфират отново с него.

Двубоят в "Овча Купел" бе белязан и от грозни сцени. В 64-ата минута агитката на ЦСКА хвърли към терена факли и счупени седалки, което доведе до прекъсването на мача за 5 минути.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ЦСКА започна малко по-активно мача. „Червените“ се опитват да наложат преса. Славия разчита на контраатаки в разредената отбрана на гостите.

В 10-ата се стигна до първата сериозна опасност в мача. Турицов не успя да изчисти с глава топката и тя попадна у Радослав Кирилов. Той нахлу отляво и подаде към Мартин Петков, който не успя да прати топката във вратата. Нападателят би слабо, но все пак се наложи Евтимов да отразява.

Карло Мухар в 16-ата минута пробва удар от 20 метра, излязъл в аут.

В 18-ата минута дойде и първата по-сериозна опасност пред вратата на домакините. Топката попадна у Йомов след центриране от отляво и той пробва да изненада Вуцов с фалцов удар, но стражът изби в корнер.

ЦСКА откри резултата в 22-ата минута след автогол. Маурисио Гарсес проби отляво и центрира по земя към Жорди Кайседо в пеналта, където бившият защитник на Левски прати топката в собствената си мрежа, опитвайки се да блокира еквадорската звезда на „червените“ – 0:1.

Славия отговори с удар в аут от дъгата на наказателното поле. Отправи го Мартин Петков в 31-ата минута.

В следващите минути напрежението и сблъсъците изобилстваха на терена. „Червенит“ имаха претенции за умишлен удар с лакът в лицето на Жорди Кайседо.

Гостите продължиха да владеят повече топката. В 42-ата минута се стигна до карамбол в пеналта на Славия, но в крайна сметка топката се озова в ръцете на Светльо Вуцов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Малко след подновяването на играта Георги Вълчев фаулира Амос Юга, като окървави главата му.

Хората на Загорчич се активизираха след паузата и започнаха да атакуват малко по-масирано противниковата врата, търсейки изравняването.

В 53-ата минута  Димитър Евтимов боксира остро центриране на Тони Тасев.

Северномакедонецът  Гьоко Зайков имаше шанс да се реваншира за автогола си. В 61-ата минута бившият защитник на Левски стреля с глава след корнер, но топката мина над вратата.

В 64-ата минута двубоят бе прекъснат от рефера Никола Попов. Тогава фенове от сектора за гости метнаха няколко факли към терена, а след това полетяха и счупени седалки.

Пет минути по-късно реферът поднови играта. Обръчът пред вратата на „червените“ започна да се затваря и резервата Кристиан Добрев едва не изравни. В 71-ата минута той напредна и шутира от дъгата на наказателното поле, но Димитър Евтимов демонстрира класа и изби.

Радослав Кирилов проби по десния фланг пет минути по-късно и стреля право в ръцете на голкийпъра на армейците.

В 78-ата минута гостите имаха претенции за дузпа след съприкосновение между Томбак и Брадли Мазику, но реферът Попов и ВАР отсъдиха, че няма нарушение на правилата.

Гарсес пропиля златен шанс да удвои преднината на ЦСКА в 81-ата . Той обаче не уцели целта от трудна позиция на няколко метра пред вратата.

В 90-ата минута реферът Никола Попов даде дузпа за ЦСКА. Той я отсъди заради фаул на Томбак срещу Варела.

Иван Турицов би безпощадно от бялата точка и направи резултата 0:2 и до голяма степен предопредели крайния победител от полуфиналния сблъсък.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Славия: 21 Светослав Вуцов, 3 Ертан Томбак, 29 Гьоко Зайков, 23 Емил Виячки, 4 Людовик Соарес,17 Ерол Дост, 77 Георги Вълчев, 20 Борислав Цонев, 10 Радослав Кирилов, 88 Тони Тасев, 9 Мартин Петков

ЦСКА:  25 Димитър Евтимов, 18 Брадли Мазику, 4 Мено Кох, 24 Карло Мухар, 19 Иван Турицов, 3 Жеферсон Телес, 21 Амос Юга, 5 Федерико Варела, 10 Георги Йомов, 27 Маурисио Гарсес, 9 Жорди Кайседо

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Двубоят на стадион „Славия“ е навръх 65-ия рожден ден на треньора на армейците Стойчо Младенов. Той и воденият от него тим са в криза. ЦСКА тръгна с голямата кошница през пролетта, но в последните 5 мача в шампионата „червените“ вкараха един-единствен гол. В последния си двубой от редовния сезон те се сгромолясаха на „Лаута“ срещу Локомотив Пд, където загубиха с 0:2.

Славия финишира в Топ 6 в първенството преди плейофите. В последния си мач в Първа лига тимът на Златомир Загорчич загуби с 1:2 при визитата си на Ботев във Враца.

ЦСКА е актуалнията носител на Купата на България. Реваншът е на 21 април.

Последният мач между двата отбора се игра на 20 февруари тази година. ЦСКА победи с 3:2 на стадион „Славия“ в среща от първенството.

Сега предстои да видим дали „белите“ ще вземат преднина преди реванша на „Армията“, или „червените“ ще направят подарък на Стойчо Младенов за ЧРД.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички