Левски и Лудогорец с рекордни печалби от зимни трансфери, ЦСКА все още изостава


Левски и Лудогорец с рекордни печалби от зимни трансфери, ЦСКА все още изостава
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

4690 0

Докато на европейския пазар нещата се успокоиха откъм трансфери, то в България само преди няколко дни бе официално отворен зимният трансферен прозорец. Част от отборите се подсилиха в желаните позиции, но има и недоволни, които все още търсят да запълнят липсващите парчета.

Не е изключено да има още входящи и изходящи сделки, тъй като това официално е възможно до 29-и февруари. А това би притеснило треньорите, тъй като до подновяването на Първа лига остават по-малко от 2 седмици.

Левски и Лудогорец с най-големи печалби

Още: Bird разследва връзка между Кирил Домусчиев и Кирил Петков: Цял проект + имот за половин милион?

До този момент - от финансова гледна точка, един от най-доволните клубове би трябвало да е Левски. "Сините" осъществиха 3 изходящи трансфера (б.р. официално до 5 февруари). Роналдо бе продаден на руския Ростов, като се твърди, че сумата е около 2 млн. евро. Крайният бранител Жереми Петрис подписа с белгийския Шарлероа срещу 100 хиляди евро, като договорът му със столичани бе до идното лято.

Здравко Димитров отново бе пратен под наем в Турция, като само с тези трансфери, според "Transfermarkt", от Левски са надминали предишния си рекорд. Той е бил 2,07 млн. евро за изходящи трансфери. Очаква се отборът на Николай Костов да остане и без Дарлан, за когото също ще получат трансферна сума. Що се отнася до новите попълнения в отбора, те също са 3. Фабио Лима, Хоакин Фернандес и Карлос Охене. Само за последния е платено - 30 хиляди евро.

Левски е сред активните на трансферния пазар

Друг отбор, който се раздели с няколко играчи срещу добри суми е Лудогорец. Доминик Янков отиде в Монреал, а за трансфера се твърди, че са получени около 1,85 млн. евро. По половин евро в касата на разградчани са влезли от Нонато и Жан Карнчник. От наем на Русо - 300 хиляди евро, а общата сума достига 3,15 млн. евро, което също е рекорд за тима през зимата. До този момент няма нов играч, за когото са платили, така че този баланс може да се промени.

ЦСКА все още не е продал нито един играч

Още: Левски призна за три контузии - играчите са напуснали лагера, контрола е отменена

От ЦСКА са се раздели с общо петима, като част от играчите са пуснати под наем, а за нито един не са взели трансферна такса. Това са Браян Морено, Асен Дончев, Симеон Александров, Бисмарк Чарлс и Шагоян. Новите са Фернандо Каранга, Улаус Скаршем, Мартин Стойчев, като за последните двама бе платено. За норвежа сумата е 500 хиляди евро, според специализираното издание, но за българския национал не е спомената сума.

ЦСКА 1948 е отборът, който бе сред отброите с най-много раздели, донесли на клуба близо 1 млн. евро. Георги Русев напусна срещу 700 хиляди евро, Елитон - 125 хиляди евро и Рууни Евра - 120 хиляди евро. Локомотив Пловдив до този момент е взел 750 хиляди евро за Джовани и Алфа Конте. Арда продаде Преслав Боруков и Умар Сако за общо 350 хиляди евро. 

Ботев Пловдив пък има отрицателен баланс, като е похарчил 450 хиляди евро - за Георги Николов, Матвей Игонен и Фаустас Степонавичюс. Не са обаче споменати сумите за продадените Антон Бароан и Точукву Нади, така че "канарчетата" със сигурност не са останали с празни ръце.

Готово: Левски договори продажбата на Дарлан, ясно е кога обявяват трансфера

Стадион "Ивайло" отваря сектор за Лудогорец - ЦСКА 1948, билетите за финала за Суперкупата вече са в продажба

Новороденото дете на Хосе Кордоба провалило напускането му на Левски

В проблемна зона: Левски урежда закъснял, но много важен трансфер до дни?

Дерменджиев със странен отговор дали иска играчи на ЦСКА - каза и говорил ли е с Ел Маестро

"Помагал съм на всеки един клуб в България - само на ЦСКА и Лудогорец - не"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички