Левски и ЦСКА са се противопоставили официално на договора за тв правата


Левски и ЦСКА са се противопоставили официално на договора за тв правата
Снимка: Официален сайт на Левски

1669 0

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че Левски и ЦСКА са се противопоставили на договора за телевизионните права. Днес имаше нова среща по тази тема, но Фурнаджиев бе категоричен, че след като 28 от 30 клуба са съгласни с договора не вижда какво има за обсъждане. 

"От 30 клуба 28 са "за", единствено Левски и ЦСКА изразиха резерви. Имаше предложение от тези 5%, от които се отказва футболния съюз да отидат за отбори, които налагат млади играчи. Записали сме, на следващия Изпълком ще го гласуваме и ако се приеме ще е по този начин. Тоест тези 330 хиляди лева, които ще са в повече дадени, да се дават само на отбори, които налагат млади играчи", заяви Фурнаджиев след срещата.

Припомянме, че преди около 2 седмици бе обявен нов 5-годишен договор с "Нова Броудкастинг Груп", като всяка година телевизията ще плаща по 6,5 млн. лева без ДДС. Новият собственик на Левски Наско Сираков се изказа остро и поиска клубът да получава справедлива сума спрямо гледаемостта. Той присъства на обсъждането в БФС заедно с изпълнителния директор на клуба Павел Колев.

"Имаше дискусия, отговори се на всички въпроси. Вижте за това с еподага на гласуване, всяко решение има клубове са за и против. След като от 30 отбора - 28 са "за", няма какво да коментираме. Да се съберат и да си решат за разпределението на средствата. За нас е огромен успех в тази ситауция да постигнем същите условия, както преди. Има закон, по закон е точно така. Няма как да се случи отбор сам да отговоря за правата си. „Има закони, правилници, там пише какво следва ако даде клуб не допусне камери. Описани са и санкциите“. По-рано Наско Сираков се закани, че няма да допуска камери на телевизията да излъчват двубоите на Левски - ето подробности.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички