Левски и ЦСКА са се противопоставили официално на договора за тв правата


Левски и ЦСКА са се противопоставили официално на договора за тв правата

805 0

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев заяви, че Левски и ЦСКА са се противопоставили на договора за телевизионните права. Днес имаше нова среща по тази тема, но Фурнаджиев бе категоричен, че след като 28 от 30 клуба са съгласни с договора не вижда какво има за обсъждане. 

"От 30 клуба 28 са "за", единствено Левски и ЦСКА изразиха резерви. Имаше предложение от тези 5%, от които се отказва футболния съюз да отидат за отбори, които налагат млади играчи. Записали сме, на следващия Изпълком ще го гласуваме и ако се приеме ще е по този начин. Тоест тези 330 хиляди лева, които ще са в повече дадени, да се дават само на отбори, които налагат млади играчи", заяви Фурнаджиев след срещата.

Припомянме, че преди около 2 седмици бе обявен нов 5-годишен договор с "Нова Броудкастинг Груп", като всяка година телевизията ще плаща по 6,5 млн. лева без ДДС. Новият собственик на Левски Наско Сираков се изказа остро и поиска клубът да получава справедлива сума спрямо гледаемостта. Той присъства на обсъждането в БФС заедно с изпълнителния директор на клуба Павел Колев.

"Имаше дискусия, отговори се на всички въпроси. Вижте за това с еподага на гласуване, всяко решение има клубове са за и против. След като от 30 отбора - 28 са "за", няма какво да коментираме. Да се съберат и да си решат за разпределението на средствата. За нас е огромен успех в тази ситауция да постигнем същите условия, както преди. Има закон, по закон е точно така. Няма как да се случи отбор сам да отговоря за правата си. „Има закони, правилници, там пише какво следва ако даде клуб не допусне камери. Описани са и санкциите“. По-рано Наско Сираков се закани, че няма да допуска камери на телевизията да излъчват двубоите на Левски - ето подробности.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама