Станимир Стоилов след ЦСКА 1948: Ако продължаваме така, скоро ще играем добър футбол


Станимир Стоилов след ЦСКА 1948: Ако продължаваме така, скоро ще играем добър футбол
Снимка: Lap.bg

4340 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде коментара си за равенството срещу ЦСКА 1948 пред камерата на "Диема". Наставникът на "сините", за когото това бе първи официален домакински мач на "Герена" след 13 годишно отсъствие, бе доволен най-вече от организацията в играта на отбора:

"Мисля, че отговорихме на нивото на феновете. Доволен съм от стила и начина на игра, който показа отбора – желанието, амбицията и организацията на играта. До 70-ата минута контролирахме и топката, и мача. Имахме положения, но не успяхме да ги реализираме. Ако продължаваме да играем с тази точност и увереност, с която играхме през първото полувреме, мисля, че отборът върви на прав път. Доволен съм от отбора днес. Аз мисля, че изцяло контролирахме мача. Бързо превключвахме от фаза защита и фаза атака. Не съм очаквал, че може да играем толкова уверено и с такава точност. Не давахме възможност на противника да контраатакува", заяви Мъри.

"Смятам, че направихме огромна стъпка напред. За първи път Левски не допусна гол. ЦСКА имаше една ситуация. Играта на отбора във фаза защита бе на високо ниво. Агресията също и се справихме. Липсваше ни късмета, за да завършим с гол. Вратарят на противника показа добро ниво. Работим, тренираме, ще се опитаме с мачове да решим кондиционния режим. Футболистите спазваха тактическата дисциплина, играха уверено, с настроение и трябва да добавим елементи във фаза атака. Това е твърде рано, за да изисквам толкова много от отбора. Отборът има подобрение във фаза защита и контрола на топката. Ако продължаваме така, времето, в което ще играем добър футбол няма да е далеч. Стил с много комбинации. Беше важно да видим организацията в играта. Да, ще има лакатушене. Не може всеки мач да очакваме чудеса в отбора, с оглед ситуацията. Днес беше от добрите мачове. Видяхме добри неща и трябва да работим най-вече в атака".

"Ако трябва да съм честен, имах сериозно вълнение след появата на стадиона, най-вече от позитивизма у нашите привърженици, който се е запазил с годините. Непокътнати са останали феновете, които са стожер на левскарщината, ние трябва да отговорим на тяхното ниво", завърши коментара си след мача треньорът на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички