Левски е на прага на топ 4 след добър мач и победа над ЦСКА 1948


Левски е на прага на топ 4 след добър мач и победа над ЦСКА 1948
Снимка: Lap.bg

5913 0

Левски победи ЦСКА 1948 в мач от 21-ия кръг на Първа лига и се доближи силно до топ 4. "Сините" имат 32 точки - колкото и четвъртият Черно море, но са с по-лоша голова разлика. Днес на стадиона в Бистрица тимът на Станимир Стоилов надви с 2:0 след голове на Димитър Костадинов и Уелтън. Двата тима играха на доста лош като качество терен, което попречи на качеството на футбола.

Костадинов откри за гостите в 23-ата минута, след като по-рано им бе отменен гол заради засада. Уелтън вкара своя дебютен гол в официален мач в 60-ата минута. ЦСКА 1948 е на десета позиция в класирането. Ето как се разви двубоят:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Преди началния съдийски сигнал двата отбора разпънаха транспаранти, гласящи "Не на войната". Началото на двубоя бе динамично, като в 4-ата минута, след изпълнение на корнер и последвало разбъркване в наказателното поле, Марин Петков прати топката в мрежата на Караджов, но заради засада голът не беше зачетен. Едно стабилно присъствие на "сини" фенове на стадиона кара гостуващият тим да се чувства като домакин в Бистрица. 

Едно стабилно присъствие на "сини" фенове на стадиона кара гостуващият тим да се чувства като домакин в Бистрица. 

Малко след това ЦСКА 1948 създаде опасна така, в която голова ситуация беше предотвратена от решителна намеса на Цунами. В 23-ата минута грешка в отбраната на домакините доведе до попадение на "сините". Димитър Костадинов засече чудесно центриране на Галчев и плонжирайки, успя с глава да прати топката зад Караджов - 1:0 за Левски. 

В 31' играта беше спряна, след като в опит да предодврати опасност пред вратата си Николай Михайлов излезе и се сблъска със съотборник. Стражът обаче се изправи и продължи участието си. Мачът продължава да е доста динамичен, ситуации пред двете врати не липсват. В последните няколко минути от редовното време Михайлов направи важно спасяване след изстрел на Галин Иванов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Спорна ситуация беляза началото на втората част от мача. Андриан Краев влезе грубо в краката на Галин Иванов, което накара домакините да искат втори жълт картон за него. Играчът на Левски обаче не получи такъв, а реферът предупреди Александър Александров. В 49' Михайлов направи важна намеса след статично положение, въпреки че топката отиваше към дясната му греда. 

В 60-ата минута Левски удвои преднината си в Бистрица след дебютен гол за едно от зимните попълнения - Уелтън. Филип Кръстев даде тон за "синя" контраатака, Уелтън си поведе, нагласи си топката и от не малка дистанция, доста зрелищно, прониза вратата, пазена от Иван Караджов - 2:0.

В 63' Стоилов направи първа смяна в състава - в игра влезе Радослав Цонев, на мястото на първия голмайстор днес Костадинов. Малко след това и Николай Киров направи промяна в своя състав - Топузов зае мястото на терена на Шопов. В 76' в игра се появи и Георги Миланов, който замени Марин Петков. 

Десет минути преди края на редовното време скамейката на гостите настръхна, след като Симеон Петров извърши нарушение спрямо Уелтън на границата на наказателното поле. Съдията не предприе нищо срещу футболиста на "червените", а разглеждане на ситуацията с ВАР не доведе до решение за червен картон на Петров.  В 84' късметът покри "сините", след като удар с глава на Денислав Александров намери напречната греда на Михайлов. Ударът отиваше неспасяем за вратаря. 

Стартови състави:

ЦСКА 1948: Иван Караджов, Александър Александров, Венцислав Василев, Симеон Петров, Лазар Марин, Емил Мартинов, Реян Даскалов, Васил Шопов, Галин Иванов (к), Георги Русев

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов (к), Цунами, Андриан Краев, Уелтън, Билал Бари, Димитър Костадинов, Патрик-Габриел Галчев, Сонко Сундберг, Филип Кръстев, Хосе Кордоба, Марин Петков

ПРЕДИ МАЧА

И двата отбора имат нужда от пълния комплект точки в този мач. Левски се бори за място в топ 6, докато ЦСКА 1948 се надява да се спаси от това да е замесен в битката за оцеляването. "Сините" са 6-и с 29 пункта от 20 мача, докато съперникът им днес е 10-и с 22 точки от същия брой изиграни срещи.

И Левски, и ЦСКА 1948 подновиха шампионата след зимната пауза по отличен начин. Станимир Стоилов и компания се справиха в дербито с Локомотив (Пловдив) и надделяха с 2:1, докато ЦСКА 1948 разгроми Ботев (Враца) с 4:0.

Домакините излизат днес без най-добрия си играч Ивайло Чочев, който получи контузия при успеха във Враца. През есента двата тима направиха нулево равенство на "Герена". Извън този мач Левски и ЦСКА 1948 са се срещали още два пъти, като още веднъж са завършвали наравно 0:0 и веднъж "сините" надделяха с 3:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички