Култово: Николай Костов започна пресконференция с най-емблематичния лаф на Любо Пенев


Култово: Николай Костов започна пресконференция с най-емблематичния лаф на Любо Пенев
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg

6510 0

Старши треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди предстоящия дуел срещу Хебър в Пазарджик. Първият въпрос към него бе дали той или играчите му ще искат да си отмъстят на съперника за това, че отпаднаха от него на осмифиналите за Купата на България.

Костов отговори доста подробно на въпроса, като направи и някои любопитни признания. Освен това той започна с превърнало се в култово изказване на Любослав Пенев отпреди години - за "духането на супата".

"Наистина беше неприятно, когато загубихме от Хебър за Купата. За Купата духахме супата - с извинение. Помня всички епизоди от този мач. Бяхме много разочаровани. Помня минутите на полувремето с играчите, помня всичко след мача. След мача наблюдавах много епизоди, както и поведението на нашите играчи и установих, че трябва да се вземат много решения за отбора - не за клуба. Установих, че това беше важен ден за мен лично. Тази загуба, която преглътнахме много трудно. Взели сме си поуките.

Още: С оглед на лесната програма през март и трудната през април - Левски стартира акция "Картони"?

Утрешният мач сме решени да го спечелим и най-вероятно ще го спечелим, тъй като ще се борим за всяка топка. В добро настроение сме. Играчите са решени да извървят своя път, да постигнат своите цели. Искрено се надяват, че утрешният ден ще бъде успешен за Левски" - започна Костов.

Има ли контузени в Левски и готов ли е за игра Евертон?

Костов говори преди гостуването на Левски срещу Хебър

Освен това наставникът бе попитан дали най-новото попълнение Евертон ще е готов за срещата, както и дали има контузени футболисти в тима му, на които да не може да разчита.

Още: Марин Петков призова Левски да не се отпуска и каза няколко думи за Станимир Стоилов

"Евертон още не е картотекиран, няма как да играе за Левски. Контузени към момента нямаме, слава Богу.

За недостатъци не искам да говори в момента, тъй като трябва да затвърдим добрите си новини. Те не са и много, между другото. Свалили сме розовите очила. Разви ни се добре мача с Арда, имаше и добра атмосфера, благодарение на публиката. Това даде отражение и на поведението и на настроението на играчите. Ще говорим какво още е нужно. Най-добре е на този етап да затвърдим.

Знаете за Карлос. Имаше още преди привличането му, преди да се присъедини, имаше много противоречиви мнения от нашите фенове, но той се очертава много важен играч за нас - и заради опита му. Знаете - имаме много млади футболисти. Относно това, че Хебър си е променил отбора, както и ние, това може би ще допринесе за повече неочаквани моменти в играта, по-нестандартни неща" - каза още той. Неговият колега отсреща - Любо Пенев, пък остава безпощаден и срещу Левски спрямо свой футболист.

"Искаме да бием Левски, за Купата на България сме на 3 мача от трофея"

"Не беше нарочно": Безумие или хитрина, за да се "подмаже" на Левски?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички