Красен Кралев с молба към феновете на Левски заради "примитивния национализъм"


Красен Кралев с молба към феновете на Левски заради "примитивния национализъм"
Снимка: БГНЕС

5478 0

Родният министър на младежта и спорта във Второто и Третото правителство на Бойко Борисов - Красен Кралев, осъди агресията в Северна Македония преди европейския двубой между местния Шкупи и родния Левски. 

Депутатът изрази надеждите си, че родните запалянковци няма да отговорят на агресията с агресия в четвъртък, когато съперникът ще гостува на стадион "Георги Аспарухов". Към този момент не се знае и дали ще пътуват фенове от Северна Македония след напрежението и ранените при сблъсъците преди мача. 

Позицията на Кралев

📣Спортът би трябвало да ни обединява, не да ни разделя.

📌Инциденти като този с нашите сънародници в Скопие, който стана преди мача Шкупи - Левски снощи, са изключително неприятни и показват, че Северна Македония продължава да върви по пътя на омразата.

⬇️Поредните непровокирани изстъпления срещу български граждани пораждат основателни съмнения дали РСМ иска да върви по пътя на евроинтеграцията и не допринасят с нищо за нашите добросъседски отношения.

⚠️Особено притеснителен е случая с българския гражданин, нападнат в квартал на Скопие и откаран в болница с прободна рана. Това не е сблъсък между футболни хулигани. Това е непровокирана агресия от страна на северномакедонски примитиви към спокойно пътуващи в колите си български граждани.

➡️Поведението на тези хора не е изолирано явление. То е функция на умишлената политика на омраза към България, която северномакедонски те политици водят от десетилетия.

🔀Никак не е случайно, че миналата година в Скопие освиркаха химна на България, а вчера пак там нападнаха български футболни фенове с метални прътове, бидони и наръгаха български гражданин с нож. 

🇧🇬Предстои мач в София! Призовавам футболните фенове и всички наши сънародници да не отговарят на омразата с омраза. Защото примитивният национализъм никога не води до нищо добро…", написа Кралев в социалните мрежи. 

Вижте коментара на родния премиер за случилото се в Северна Македони!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички