"Дано да няма излишни грубости" - Красен Кралев стиска палци на Черно море в дербито на Варна


"Дано да няма излишни грубости" - Красен Кралев стиска палци на Черно море в дербито на Варна
Снимка: БГНЕС

1179 0

Бившият президент на Черно море и бивш спортен министър - Красен Кралев, даде интервю пред "Gong", в което бе запитан за прогноза за днешния (22 октомври) сблъсък на "моряците" срещу Спартак Варна.

Дербито на морската ни столица се завръща след 13-годишна пауза, а Кралев изрази мнение, че тимът на Илиан Илиев "има повече футболни аргументи":

"Аз искам Черно море да спечели, аз съм фен на Черно море, както казах. Кръвно съм свързан с този отбор, но си давам сметка, че Спартак ще направят всичко възможно, за да защитят своята чест и да изтръгнат нещо от този двубой. Резултатът е изключително труден за прогнозиране, но вярвам, че Черно море има повече футболни аргументи. По принцип отборът се представя добре, в момента сме в един от силните си периоди, въпреки че преживяваме криза след продажбата на голмайстора ни. В този отбор има обаче толкова равностойни футболисти, че всеки от тях може да отбележи", заяви Кралев пред изданието и разкри за интересен разговор от последните дни с Даниел Димов:

"Много е интересно да видя как двамата треньори ще подготвят състезателите си преди дербито, не само чужденците. От Черно море мисля, че единственият, който е участвал в подобно дерби, е Даниел Димов. Той помни заряда от този двубой. Даже онзи ден гледахме заедно мач, той в момента е контузен, за съжаление липсва много на отбора нашият капитан. Гледахме мача с Арда и го питах: "Готвите ли ги футболистите за дербито, настройвате ли чужденците?", а той вика: "Не само чужденците, то и българите трябва да ги настроим". Аз тогава си дадох сметка, че тези момчета са били на по 10, 12, 13 години, когато е било последното дерби. Разбира се, за юношите на Черно море това е друг момент. Някой път от прекалено желание може да налееш оловото в краката и трудно да върви мачът".

Настоящият депутат в 48-ото Народно събрание си пожела и футболен празник, в който да няма излишни грубости: "Очаквам фантастичен празник на стадиона и да може феновете да се зарадват. Да се получи също така добър футбол, макар да е много трудно в такава ситуация и при такова огромно напрежение. Дано да няма излишни грубости и да се играе честен и спортсменски двубой. Играе ли се футбол, аз съм позитивен и оптимист за това, че Черно море ще надделее в този двубой".

Спартак Варна - Черно море по ТВ: Къде да гледаме дербито от Първа лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички