Кралев: На Левски ще се помогне, но при смяна на собствеността


Кралев: На Левски ще се помогне, но при смяна на собствеността
Снимка: Официален сайт на Левски

1569 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира писмото от фенове на Левски, което бе насочено към премира Бойко Борисов. По-рано те поискаха генералният им спонсор да продължи дейността и да им изплаща заложените суми, ако това е възможно или при невъзможност държавата да отпусне безлихвен кредит на клуба.

"От днешните изявления, които четох на феновете на Левски, то не видях да става въпрос за нов собственик. Говорим с реални факти и досега не знам да има смяна на собствеността в отбора им. Когато реално се получи, то трябва да бъде казано. Ако стане това факт, ще бъдем уведомени. Премиерът нееднократно заяви, че ще помогне на Левски, както е помагал и на други футболни отбори, но при смяна на собствеността", каза Кралев за Левски пред bTV.

"Постоянно сме в контакт с федерациите и треньорите. Не сме им намалили бюджетите с повече от 25%, но това е заради съкратените спортни календари в международен план. Тези пари ще бъдат насочени върху подновяването на тренировките. За следващата година обаче бюджетите ще бъдат увеличени двойно, за да им дадем стимул да развиват спорта. Тенденцията ще е в следващите години да увеличаваме постъпленията на клубовете, които ще дойдат чрез Българския спортен тотализатор", допълни още Кралев относно ситуацията в спорта у нас заради коронавируса. А кои са двете възможни дати за подновяването на Първа лига - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички