Красен Кралев обяви две дати за подновяването на Първа лига


Красен Кралев обяви две дати за подновяването на Първа лига
Снимка: БГНЕС

1446 0

Спортният министър Красен Кралев разкри, че има разработен план за подновяването на българския шампионат и той вече е бил представен на здравния министър Кирил Ананиев. Според Кралев от идната седмица може да се подновят групови тренировки.

"Разработен е сериозен план, който имах възможността да предоставя на министър Ананиев. От понеделник футболистите има възможност да водят бегови упражнения, защото са разрешени индивидуалните занимания. Желанието ни е на 15 май да започнат груповите тренировки и сме посочили две дати за подновяване на шампионата - 5 или 12 юни.

Разбира се, че ще е без публика. Ще има фиксиран брой хора на всеки стадион, специални зони за футболистите, журналистите, полицията и пожарната. Много трудно ще бъде в съблекалнята как ще се организират действията", каза Кралев пред bTV.

Кралев също така разясни, че има няколко родни клуба, които са кандидатствали по програмата "60/40", която бе предвидена от правителството, за да бъдат намалени финансовите загуби за отборите в България."Раздадени са по около 300 хиляди лева до момента на клубовете. Най-голям дял е раздаден на футболните клубове. Освен Лудогорец, имаме Ловеч, Враца, БФС, Дунав. БФС са получили одобрение, което означава, че всичко им е в ред. БФС трябва да възстанови 144 500 лева на МС. Това е за период от 3 години по различни програми.

Направили сме проверка на 591 клуба. Само един клуб не е получил екиировка. По програмата за Европейското първенство за юноши БФС трябва да възстанови 142 766 лева заради по-дългото наемане на стадион "Черноморец" в Бургас. При нас имаме отчетени 25 дни допълнителни, което няма как министерството да одобри. Това е и основната ни претенция към БФС", каза той.

А какво заяви Валери Симеонов за футбола у нас по-рано днес - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички