Край на братоубийствената война на "Герена" между феновете на Левски?


Край на братоубийствената война на "Герена" между феновете на Левски?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

5639 0

На днешната пресконференция на "Герена", на която бе даден старт на новата кампания "Левски е вечен", присъстваха Степан Хиндлиян от Националния клуб на привържениците, както и Адриан Петров от фракцията "Ултрас Левски".

По-запознати с 'вътрешните процеси' сред "сините" фенове отлично знаят, че в последното десетилетия известният Сектор "Б" бе разтърсван от множество скандали и така да се каже - братоубийствени войни, които напълно съответстваха на формата на отбора долу на терена. 

Днес, 9 февруари, може би, бе сложен край на всичко това!

"Изключително доволен съм, че сме седнали на една маса. Беше крайно време да направим това нещо в името на клуба ни. Отделните организации на привържениците водеха кампании всеки за себе си, противопоставяхме се един на друг. Щастлив съм, че след доста скандали успяхме да загърбим това минало и излизаме на нов път. Не само да съществува, а да изведем Левски, където трябва да бъде. Вярвам, че тази ни изява е към тези, които определят себе си като неорганизирани, нормални, защото без тях няма да можем да постигнем целта – Левски е вечен", каза Хиндлиян по време на пресконференцията, а след това Петров добави:

"Кампанията вече тече от няколко седмици, а именно със закупуването на виртуални билети по време на лагера в Турция. Феновете показаха, че има мобилизация, която е плод на ентусиазъм. В момента имаме собственик - една от най-големите легенди на клуба. Имаме изпълнителен директор, който е професионалист, треньор и спортно-технически щаб. Феновете искаме да надградим и да качим Левски на едно различно ниво. Тази кампания не е сама по себе си "Дайте, за да дадем". Каналите ще бъдат най-различни. Имаме възможност за тест на контролата с Пирин. 150 000 лева е един изкупен стадион. Вярвам, че можем да го постигнем. Трябва да помагаме по всички възможни начини".

В самия край на пресконференцията бе зададен и въпрос от присъстващ журналист - "Заровена ли е томахавката между двете фракции?"

"Самият факт, че двамата седим един до друг, е достатъчно показателен. Това е ясен сигнал, че сме помъдрели и че няма място за дребнавости. А дали тяхната група ще се завърне в Сектор "Б", мога да заявя, че секторът не е затворен за никого, напротив - отворен е!", отсече Степан Хиндлиян, а Адриан Петров уточни:

"Всички на тази маса имаме единомислие по най-важните въпроси за Левски, а щом има единомислие, значи проблеми на този етап няма. Относно Сектор "Б" - нека да кажем, че сме си закупили абонаментни карти за целия сезон, нека завърши и ще мислим. Преди години сме взимали прибързани решения, сега има достатъчно време да видим дали пречките, които ги имаше в предишни години, са изчистени. За момента работим заедно по кампанията!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички