Ново начало: Левски обяви край на разделението и тотално обединение на всички фронтове


Ново начало: Левски обяви край на разделението и тотално обединение на всички фронтове
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3473 0

Собственикът на Левски Наско Сираков, старши треньорът на отбора Станимир Стоилов, изпълнителният директор Иво Ивков, както и по един представител от трите големи фенски организации - Национален клуб на привържениците, "Ултрас Левски" и Тръст "Синя България" дадоха старт на нова кампания, наречена "Левски е вечен", която ще има за основна цел да събира по 150 000 лева на месец!

За първи от доста години насам на една маса седнаха фенове, които са имали различни възгледи и често са изпадали в спорове помежду си, но те заедно обявиха, че е време за край на разделението и тотално обединение на всички фронтове.

*Специално за кампанията е създаден и нов сайт - vechen.levski.bg

Наско Сираков започна пресконференцията по следния начин: "С привържениците на Левски сме провели десетки разговори и сме търсели десетки начини за спасението на клуба. Най-важното в този момент е възраждането на нашия любим клуб. Дали сме си сметка, че разделени не можем да постигнем това възраждане. Днес сме тук, за да заявим, че искаме да направим първата голяма стъпка към това възраждане с привържениците на Левски. Левски е вечен - това е и името на кампанията, която започваме днес".

"Сега имаме шанса с Мъри Стоилов, който е повече от треньор на Левски. Не искаме да пропускаме този шанс. Левски има своите проблеми, но няма как да изчезне. Наричат ме мажоритарен собственик, но още преди година и половина заявих, че аз съм пазител на тези акции, а мажоритарен собственик с моето идване в Левски, станаха всички привържениците на този клуб. Аз не съм вечен, Левски е вечен. Моята задача е да намеря друг пазител и друг преносител на тези акции. Няма по-добър пазител от огромната маса привържениците на този клуб", добави още той.

"Разбира се, тук не става въпрос за цифри, не става въпрос за пари. Колкото повече от нашите привърженици повярват в това сдружение, това е най-добре за клуба. Ако не мога да убедя феновете в това, значи съм се провалил в най-важната мисия в живота си. На никой от нашите фенове не трябва да им минава през ума, че шепа хора искат да придобият акциите. Затова искаме да има повече представителност, когато се стигне до създаването на сдружението. Първият член на това сдружение ще бъда аз, мисля, че съм си го заслужил".

Станимир Стоилов бе кратък: "Всички знаем, че основният капитал на Левски винаги са били привържениците. През годините тези хора са показали, че помагат и се надявам, че ще продължат да го правят. Всички трябва да направим така, че да издигаме Левски на висота. Да станем основен спонсор на Левски. Вярвам, че заедно - привърженици, ръководители, треньори и футболисти можем да изгинем Левски там, където трябва да бъде".

Степан Хиндлиян от НКП заяви следното: "Изключително доволен съм, че сме седнали на една маса. Беше крайно време да направим това нещо в името на клуба ни. Отделните организации на привържениците водеха кампании всеки за себе си, противопоставяхме се един на друг. Щастлив съм, че след доста скандали успяхме да загърбим това минало и излизаме на нов път. Не само да съществува, а да изведем Левски, където трябва да бъде. Вярвам, че тази ни изява е към тези, които определят себе си като неорганизирани, нормални, защото без тях няма да можем да постигнем целта – Левски е вечен. Ще събираме всеки месец около 150 хиляди лева, които ще дадат възможност на клуба, в частност и на треньора, в който всички ние вярваме, да направи Левски такъв, какъвто искаме да го виждаме. Искам да виждам Левски, който взривява трибуните, децата да полудяват, възрастните да се радват, Левски да доминира. От нас зависи дали това ще стане".

Иво Ивков разкри и повече детайли за новата кампания: "Здравейте, момчета и момичета от цялата страна. Здравейте, анонимни, неорганизирани привърженици на любимия ни клуб. Днес даваме старт на кампания, която се надявам да е най-силната. Която да даде началото на възраждане на един нов велик Левски. Кампанията с име, избрано от привържениците на клуба, почти единодушно, ще се нарича "Левски е вечен". Самото име дава послание. Заставам с чисто лице и самочувствие да апелирам да участвате. Включете се, напълнете стадиона физически на всеки мач. Ще разчитаме и на виртуални билети. Доказахте, че можете. Това само по себе си е достатъчно - да изкупим стадиона, още на първия мач с Пирин, когато входът ще е свободен", призова изпълнителният директор и добави:

"Самият факт, че на масата сме тези хора, е достатъчен. Знаете кой е двигателят в спортно-технически аспект. Освободихме петима състезатели, мисля, че дадохме пример и показахме как може по един интелигентен, на моменти приятелски, начин да взимаме общи решения с нашите ненужни на този етап футболисти. Грубо, като теглим чертата, можем да кажем, че се разделихме без каквито и да е последици за клуба. Имах щастието да бъда четири дни в Турция с нашия нов отбор. За пръв път казвам - аз съм изключително обнадежден от свършената работа. Непримирим млад отбор, който се опитва да играе модерен футбол. Рано е да обещаваме резултати, но вярваме, че сме на правия път. Казвам тези неща ненапразно, а за да знаят хората, че няма да хвърлят оскъдните си средства в една бездънна яма. Това ще бъде чисто гориво в един работещ двигател. Имаме самочувствието да кажем това, отговаряме за това. Това е основната ни роля - да подпомагаме процеса така, че старши-треньорът да има комфорт и минималните условия, за да направим един боеспособен и силен Левски. Оттам ще дойдат всички други неща".

"Отчет от нас ще получавате всеки понеделник и четвъртък следобяд от началото на кампанията. Ще се изразходват за най-спешни и належащи нужди, за безусловното получаване на лиценз, обслужване на всички задължения и за надграждане. Аз ще дам отчет на специална пресконференция, където надълго и нашироко ще обясним тези неща", обеща Иво Ивков.

Междувременно стана ясно и че Левски ще играе с обновени екипи в Първа лига, а на 19 февруари ще бъде организиран поход към "Герена" - подробности четете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички