Константин Папазов обяви, че Левски води преговори с две чуждестранни компании


Константин Папазов обяви, че Левски води преговори с две чуждестранни компании
Снимка: Yulian Todorov/ LAP.bg

532 0

Баскетболният треньор Константин Папазов даде интервю в предаването "Игра в центъра", в което коментира ситуацията около Левски и обяви, че в скоро време две чуждестранни компании могат да станат спонсори на "сините":

"Нещата в Левски не са замрели. Това, което се случва в целия свят се отразява и тук. Левски преживява тежка година, но оцеля най-вече заради феновете. Левски успява да оцелее в най-тежкия период на света. Човечеството познава много големи драми, но сега в 21 век, това е чумата. Няма как това, което тормози целия свят, да не се отрази и тук. Нормално е да сме критични като фенове, но втората бръмка на спасението са играчите, които проявиха огромно разбиране."

"Всеки ден сме заедно с Наско Сираков. За мен юридическото прехвърляне на акциите не ми влияе. Аз бях болен по време на предишното събрание на акционерите. Документално дали те са на мое име или не, няма значение. Нито за момент не съм се съмнявал в думата на Наско Сираков. Бях на стадиона на мача със Славия, ще бъда пак в неделя. Ако мога да бъда полезен, ще бъда. Той в поведението си спрямо мен е показал много значимо отношение към мен."

"Това са инсинуации, клюки, че съм в лоши отношения и с Павел Колев. Моите ангажименти към баскетбола са много по-сериозни, но всякакви твърдения за лоши отношения между нас тримата не отговарят на истината. Феновете изразиха позиция и не бяха съгласни с някои неща. Но силното в Левски е, че хората имат позиции. Те не могат да бъдат манипулирани. Аз не се сърдя на хората, които неистово са ни подкрепяли. Те имат позиция, може да е различна от моята, но е хубаво, че има позииции."

"Бях в карантина, предстоеше откриване на първенството. Ако PalmsBet не ни бяха помогнали със сума... Ние с помощта на двата спонсора успяхме 60-70% от старите задължения да изчистим. Финансовите параметри определят спортно-тихническата работа за съжаление. Факт е, че Левски е в тежко състояние. Прави чест на Наско, че дава пълен картбланш на Славиша. С парите от Паулиньо бяха привлечени сегашните чужденци. Разделихме се и с Робърта. Според Баждеков, който е доайен, от 2000 година не е имало толкова нисък бюджет в Левски. Сираков е прекалено стриктен и не поема рискове към харченето на пари. Ясно е, че Левски е създаден да побеждава, да е лидер, но реалната действителност е такава. Рано или късно Левски ще бъде там, където му е мястото."

"До голяма степен определящото за резултатите е финансовото състояние. Разбира се, някой по-добър треньор може да постигне повече, но повече е финансовото състояние."

"Има сериозен интересен да влязат две чужди компании, има предварителни разговори. Но нещата стават много бавно. Левски е най-рекламният продукт в държавата."

"В нашата държава много се спекулира. Нормално е двата гранда да бъдат свързвани с управляващите. От нещо, което изглеждаше доста розово, отидохме в другата крайност в последно време. Тази криза влияе е на всяко едно семейство. При първа възможност ще продължат абонаментните карти, с членските карти. Хората искат да видят Наско, да има съпричастност. Не може само да се иска от хората. И ако пак се наложи, ще го направят."

"Ако има възможност да бъдат привлечени 3-4 класни чужденци ще е добре. И да се дават шансове на млади момчета като Марин, Мартин. Но може би феновете искат резултати. Сега беше момента за българите. Насиру е футболиста с най-висок договор, който ние наследяваме. Дано да е полезен за отбора."

"Спас Русев направи страшно много. Той купи карти за 100 000 лева. В България се продава клюката. Той е много ценен за Левски. Русев има авторитет, контакти. Ние много разчитаме на него. Отделно, знаете за въпросния дълг, който се изчисти. Спас Русев доказа, че се е разболял от болестта Левски."

"Парите от Найджъл Робърта не можем да разтеглим. Със сигурност мога да заявя, че сумата е разделена на две. Не е много лесно и в пандемия да се продава. С Хубчев и екипа му силно се надявам, че ще се разберем. Нормално е да ги боли след начина, по който се разделихме. Трябва да отбележим и положителните неща, които те направиха."

"На този етап нямаме индикации някои да иска да си тръгва заради незиплатени заплати. Всички са доста либерални към клуба и имат отношение. Стараем се, със сигурност можем и по-добре. Полагаме всички усилия да направим най-доброто спрямо дадената ситуация."

"Павел Колев иска да напусне. Той е полезен, но Наско Сираков изчаква да се намери заместник. Има 20-25 треньори в школата. Тя работи добре. Сериозно се обръща внимание на школата, категорично. Феншопът може да бъде един много сериозен приход. Феновете все пак трябва да получават нещо. Едно е да дадеш 10 лева ей така, друго е да дадеш 30 лева за суитшърт, който да го носиш. Вероятно ще има инициатива във връзка със 107-годишната на Левски. Когато Наско изрази тази своя позиция, повечето го подкрепихме, защото ако всичко в света е добре и е розово, тогава и отделния човек ще е добре и ще може да помага повече."

"Като човек, който се занимава със спорта, много треперихме на този мач, изтръгнахме го. То е въпрос на начин да бъдеш позитивен или негативен. Радвам се от това, което показа отбора във Варна, например. Целта е да не загубим следващите мачове, ако може да ги спечелим ще е перфектно. Ние пропиляхме много точки през есента. Левски ще бъде там, където се класира. Естествено, че ако не сме в шестицата като седми да се атакува баража за Лига Европа. Отборът до Европа ще има по-добра визия от миналата година. Смятам, че Левски има потенциал да бъде 3-4 примерно."

"Силно се надявам финансовата стабилност да е факт, за да може да се направи по-добра селекция, да бъде по-стабилно. При всички случаи ще имаме по-добри резултати, ако играчите знаят, че ще си получават възнагражденията редовно, месечно. Ние наследихме нещо много отговорно и тежко. Сега сме в състояние, в което Левски трябва да оцелява. Категорично подкрепям треньора Славиша. Аз го харесвам във всяко едно отношение. Целият треньорски щаб направи много добър екип."

"Трябва Наско Сираков да стане президент на БФС, за да стане БФС синьо. Не, няма Наско амбиции да става президент на БФС."

"Трябва да се има търпение. Всичко ще се случи. Това, което направиха феновете, няма начин да не бъде наградено. Левски е създаден да побеждава. Името на Апостола не е за оцеляване. Имахме идея за Мач на звездите в Левски. Категорично е в нашите планове. Но трябва да има публика."

"20 години да взимам, не мога да изравня, това което съм дал. Какво мога да взема от футбола сега. Да се надяваме, че в националният отбор ще има повече представители на Левски и отборът ни ще е по-силен."

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Немска медия: Пулев е жилаво "прасе", продаде се по-скъпо от очакваното

Българският топбоксьор Кубрат Пулев получи още похвали за представянето си в мача срещу Антъни Джошуа за световната...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама