Колев разясни дали Левски ще има проблем с лиценза и за дълговете на клуба


Колев разясни дали Левски ще има проблем с лиценза и за дълговете на клуба
Снимка: БГНЕС

1346 0

Павел Колев заяви, че най-тежкият период за Левски вече е отминал. Той също така обяви, че вече е подал оставката си като изпълнителен директор на "сините". "Не би трябвало да Левски да има проблем с лицензирането. Ако има някакво разочарование през тези две години, то е, че през първата година, когато разполагахме с бюджет, можехме да свършим доста повече работа. Мисля, че мина най-тежкото, всички, които обичат този клуб, трябва да гледат с оптимизъм към бъдещето", сподели Колев.

Шефът в Левски разясни и за дълговете на клуба. Той отново повтори, че от клуба дължат пари на бившия си генерален спонсор "Национална лотария". Нещо, което е ясно още от преди година, когато бе обяснено и от клуба, и от Васил Божков, тъй като УЕФА не приема всички пари влизащи в клуба да са под формата на дарения. Каквито бяха голяма част от Божков. "Не мога да кажа конкретна цифра относно дълговете, трябва ми време за такава сметка. Тя няма да се различава много от цифрата, която сте чули от Наско Сираков и Надзорния съвет. Моят морален ангажимент беше до края на 2020 година, нямахме проблем с Наско Сираков. Тук е моментът да благодаря на всички бивши собственици - Томас Лафчис, Тодор Батков, Александър Ангелов, Николай Иванов, Иво Тонев, Спас Русев. Клубът има задължения към Национална лотария, другото е по строежа на сектор "А", което задължение беше изкупено от фирма на Васил Божков. Нещата се движат. Не съжалявам, че се заех с тази работа

Той обясни какво друго е обсъждано на днешното заседание на Управителния съвет. "Обсъждахме доста детайли около стратегията, която начертахме на предишния Надзорен и Управителен съвет, основно с работата по лицензирането на клуба, изплащането на задължения, покриването на оперативните разходи. Коментирахме разговори с играчи, към които имахме задължения и бяха изчистени. Разбира се, говорихме и за подготвителния лагер в Хърватия", каза Колев и допълни, че привличането на нови попълнения през зимата зависи от това какви изходящи трансфери ще реализира Левски.

Колев уточни, че се водят разговори с още един потенциален спонсор на клуб, но за момента те не са на финалната права. Изпълнителният директор на Левски очерта и основните задачи пред своя наследник. "Не има нещо спешно, по-скоро има един дълъг процес, който започна с кампанията за членските карти, премина с навлизането на Левски в дигиталното пространство. Следващият етап е новият сайт на клуба, което мисля, че ще стане в средата на този месец".

А какъв е планът на Славиша Стоянович за развитието на Левски - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички