Официално: Павел Колев обяви, че напуска Левски и обясни защо


Официално: Павел Колев обяви, че напуска Левски и обясни защо
Снимка: БГНЕС

1374 0

Павел Колев официално потвърди, че напуска Левски от длъжността си на изпълнителен директор. Това се случи след първия Управителен съвет на "сините" за 2021 година. Още преди дни се появи информацията, че Колев ще раздели със столичани, като се очаква да започне работа в УЕФА.

"Днес съм входирал в деловодството молбата за освобождаването ми. Надзорният и управителният съвет подкрепиха това мое желание. От тук нататък ще се номинира нов изпълнителен директор и да бъде вписан Докато не бъде вписан, оставам като директор, за да работя за клуба.

Не е известнво кой ще е той. Когато се избере кандидатура, най-вероятно ще се постави на обществено обсъждане. Това решение съм го взел още лятото и съм го казвал. Тогава изразих желание да бъда освободен с аргументи много на брой. Най-важният от които е, че е нормално при смяна на собствеността и НС е да се избере нов изпълнителен директор, който да се ползва с доверието им. Тримата членове на НС ме помолиха да остана до 31 декември. Изпълних обещанието и поех този морален ангажимент. Клубът беше в тежка ситуация и така беше редно", заяви Колев.

"Не е моя работа да казвам кой да ме замени. Това е отговорна задача, трябва да се примири с тенденцията хора с малък профил да му се катерят по главата, така че не е лесно, има много предизвикателства. Много се надявам да се намери такъв човек и да му се гласува доверие".

"Няма как човек да съжалява че е работил в клуба на сърцето си. Надявам се да съм дал всичко от себе си. Няма безгрешни хора най-вероятно и аз съм направил грешки. Ситуацията беше доста специфична. Мисля, че най лошото за Левски мина. Всички, които го обичат трябва да гледат оптимистично. В никакъв случай нямам горчилка. Винаги когато имам възможност ще се връщам тук като зрител", каза още Колев.

А какъв е планът на Славиша Стоянович за развитието на Левски - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички