Кокала за Левски: Ако преследваш титлата, е рисковано да биеш в последната минута


Кокала за Левски: Ако преследваш титлата, е рисковано да биеш в последната минута
Снимка: Официален сайт на Левски

2114 0

Бившият треньор на Левски Емил Велев обяви еврокампания 2023/24 на "сините" за успешна, тъй като те отдавна не бяха достигали до плейоф за влизане в групите на Лига на конференциите.

"Хубавото бе, че имаше много публика на всичките двубои, което е показателно, че отборът играе добре. Но не знам дали ще е достатъчно за поставената цел – титлата. Хубаво е треньорът да обявява, че искат златните медали, но от друга страна според мен трябваше да се привлекат нови играчи. Трансферният пазар в България затваря на 7 септември (б.а. – днес) и няма никакво време.

По всяка вероятност на следващия ден той ще разполага с това, което има в момента. Да се надяваме, че няма винаги да се побеждава в последната секунда, както бе срещу Хебър, а още преди това Левски да си е решил мача. Това е много рисковано, ако преследваш титлата. Трябва да си много по-стабилен и надиграващ противниците", коментира той пред "Тема спорт".

Според него отборът се нуждае от подсилване във всички зони, не само защото конкурентите ЦСКА и Лудогорец разполагат с голяма бройка футболисти.

"Все пак първенството е дълго, а има и мачове за купата и затова са нужни още играчи. Левски няма централен нападател освен Рикардиньо. Алтернатива липсва. Завъртяха се Роналдо и Фадига, когато бразилецът не е добре или е наказан. Илиян Стефанов също може да играе на върха на атаката, но изброените не са типични централни нападатели", допълни Кокала.

Според него е добре, че "сините" запазват гръбнака на своя тим, но не е хубаво, че нямат креативен халф. "Притежаваш такива с по-дефанзивни функции. Единствено Ел Джемили се проявява от време на време. За момента не се усеща липсата на Филип Кръстев, но с натрупването на мачовете ще се види, че има необходимост от халф като него.

Може би е необходимо още едно крило, което притежава скорост и умение да пробива, защото сега единствено се разчита на Уелтън. Ако той не играе, нали се сещате какво ще се случи. Той е най-острият футболист на Левски. Ситуациите, които се създават пред противниковата врата, са почти единствено само от него", завърши треньорът. А ето какво каза Велев за ЦСКА и Лудогорец. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички