"Синият" Роналдо е специалист по късни голове - 1/3 от всички негови падат след 80'


"Синият" Роналдо е специалист по късни голове - 1/3 от всички негови падат след 80'
Снимка: Оф. сайт на Левски

2354 0

Нападателят на Левски Роналдо вкара много късно попадение в мача срещу Хебър в първенството и то бе с цената на 3 точки за "сините". Голът в 90+5' е шестият през този сезон, който пада късно или след 80-ата минута за столичани.

Половината късни "сини" голове дотук са негови

Много е любопитен фактът, че половината от тези късни попадения са дело на бразилеца с номер 7 - срещу Хебър, преди това срещу Апоел Беер Шева в Лига на конференциите и по-рано срещу Шкупи в същия турнир. Останалите бяха реализирани от Асими Фадига, Марин Петков и Преслав Бачев.

Нашето "откритие"

Sportlive.bg установи нещо също толкова любопитно в тази насока, а именно, че цели близо 36% от головете в професионалната си кариера Роналдо е реализирал в късен етап на мача. Става въпрос за 5 от общо 14, които бразилецът е забил, откакто е професионалист.

Девет от тези голове са вкарани със синия екип, а другите 5, докато е играл в Бразилия. Късните му попадения за Левски вече изброихме, всички са записани през настоящия сезон. Другите два са реализирани за Сао Каетано и за Баия (по един).

Кога за първи път бележи след 80'?

С екипа на Сао Каетано за първи път нападателят бележи късно. Случва се в 87-ата минута в мача срещу Жоинвил Еспорте Клуб, загубен с 1:2. Вторият пада с екипа на Баия при успеха с 3:1 над Сергипе за Копа до Нордесте. Настоящият левскар се разписва в 90+2'.

Иначе трите си късни попадения за Левски 22-годишният футболист вкара в 90+4' (Шкупи), 90+6' (Апоел БШ) и 90+5' (Хебър).

Какво каза Роналдо, след като разплака Апоел БШ?

"Това е най-хубавият момент в живота ми. Много съм щастлив за това, което донесох на феновете и на нашия отбор. Ние заслужавахме, убеден съм. И в двата мача заслужавахме. Това беше наградата.

Не знаех, че Костов е искал да ме замени точно преди гола. Така се случи, прецениха на момента кой е бил по-изморен. С помощта на Господ - бе взето правилното решение", заяви Роналдо след попадението си срещу израелците. Тогава той донесе победата с 2:1 на "сините" и осигури мачовете срещу Айнтрахт. А ето каква сума поиска Левски за правата на Уелтън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички