Клуб от Серия А хареса Марин Петков от Левски, ще наблюдава изявите му в националния отбор на България


Клуб от Серия А хареса Марин Петков от Левски, ще наблюдава изявите му в националния отбор на България
Снимка: Levski.bg

2164 0

Елитен италиански отбор, който в момента се намира в средата на таблицата в Серия А, следи изявите на Марин Петков от Левски, който е със статут на резерва в състава на Станимир Стоилов - това съобщава "БТА"!

Агенцията информира, че интерес към нападателя на "сините" проявява Торино, който е девети в класирането с актив от 21 точки след 15 изиграни кръга (голова разлика 16:17).

От написаното става ясно, че още през лятото италианците са изпратили оферта за 19-годишния Петков и са искали да го вземат под наем до края на сезон 2022/23, а в предложението им е присъствала и опция за пълно откупуване на правата му след това. От стадион "Георги Аспарухов" обаче са отхвърлили такава сделка!

Допълва се още, че сега скаут на Торино ще наблюдава изявите на младия футболист по време на двете контроли на националния отбор на България - срещу Кипър (16 ноември) и срещу Люксембург (20 ноември).

През настоящата кампания Марин Петков има 541 игрови минути за Левски (4 попадения), които са били разпределени в 21 двубоя - 16 в Първа лига ('510), 4 в евротурнирите ('25) и в мача за Суперкупата на страната, загубен от Лудогорец с дузпи ('6). Въпреки че той не е титуляр в клубния си отбор, Младен Кръстаич реши да му гласува доверие като такъв в последните две срещи на "лъвовете" от Лига на нациите - срещу Гибралтар (5:1) и срещу Северна Македония (1:0). При победата срещу Гибралтар Петков дори се отчете с 1 гол!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Стършел" от Острова дойде в София заради вратаря на Славия Светослав Вуцов!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички