Спарта Ротердам изкушава капитана на ЦСКА, Юрген Матей е пред завръщане в Нидерландия?


Спарта Ротердам изкушава капитана на ЦСКА, Юрген Матей е пред завръщане в Нидерландия?
Снимка: Cska.bg

2082 0

На 10 ноември се появиха информации, че в офисите на стадион "Българска армия" са пристигнали оферти за двама играчи на ЦСКА - Иван Турицов и Юрген Матей.

"Мач Телеграф" пък пише днес (14.11.), че предложението за капитана идва от бившия му нидерландски клуб - Спарта Ротердам!

29-годишният Матей се присъедини към "червените" през лятото на 2020 година със свободен трансфер именно от Спарта. Изданието припомня, че в момента централният бранител се намира в Ротердам, тъй като преди броени дни се роди първото му дете.

Допълва се още, че "основният коз" на нидерландците за привличането на футболиста е това, че той вероятно ще поиска да се върне в родината си, за да бъде по-близо до семейството си и да играе в по-силно първенството от българското. В момента Спарта е на шесто място в класирането в Ередивизи с актив от 24 точки и до края на кампанията ще се опита да запази позицията, за да си гарантира участие в квалификациите за турнира Лига на конференциите през лятото.

Уточнява се обаче, че ЦСКА едва ли ще се раздели с Юрген Матей през зимата, освен ако не получи солидна оферта за правата му. Защитникът има действащ договор до 30 юни 2023 г., а порталът "Transfermarkt" оценява качествата му на 1.3 милиона евро!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Саша Илич възнагради играчите след 2:0 срещу Черно море, ЦСКА ще играе контрола на 20 ноември!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички