"Като котка е": Най-доброто спасяване в кариерата на Николай Михайлов (ВИДЕО)


"Като котка е": Най-доброто спасяване в кариерата на Николай Михайлов (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

7325 0

Вратарят на носителя на Купата на България Левски - Николай Михайлов, несъмнено е един от най-популярните вратари у нас през 21-ви век. В последните години капитанът на "сините" не е в най-върховата си форма, но в миналото бе един от големите ни таланти на този пост.

Юноша на Левски - тръгва по стъпките на своя баща Борислав Михайлов, като от "Георги Аспарухов" прави мечтания трансфер в английската Висша лига. Той става част от Ливърпул, но така и не изиграва официален двубой за мърсисайдци.

Николай Михайлов в Твенте: Върхът в кариерата му

Въпреки това е собственост на английския колос около три години, след които е продаден на Твенте. Именно нидерландският клуб е този, в който изкарва под наем почти целия период, в който всъщност е собственост на английския колос.

Именно престоят в Твенте изглежда като пикът в кариерата на Михайлов, още повече предвид отличните изяви, с които се отличаваше там. След това обаче сякаш кариерата му бележи спад, като минава през още няколко чуждестранни отбора.

Верона е първата спирка след Твенте, като там отново не е значима фигура за отбора си, заради което следват престои в турския Мерсин и в кипърския Омония. През 2018 година се завръща в Левски.

Вече близо пет години е при "сините", като в голяма част от времето бе титуляр. Николай Михайлов е на 34 години, а в подновяващия за Левски мач след зимната пауза бе сред титулярните 11 на Станимир Стоилов. Именно грешка на Николай Михайлов доведе до загубата на Левски от Черно море (ВИДЕО).

Има едно конкретно спасяване в кариерата на юношата на "сините" обаче, което може да бъде определено като най-бляскавото в кариерата му. То е в периода като играч на Твенте, а тогава демонстрира отлична скорост и прави наистина класна намеса (можете да я видите във видеото по-долу - като изявата започва в 47-ата секунда от видеото).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички