В Ливърпул си спомниха за трансфера на Николай Михайлов и мястото му в престижна класация


В Ливърпул си спомниха за трансфера на Николай Михайлов и мястото му в престижна класация
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

4316 0

През 2007 г. двама играчи на Ливърпул бяха включени в списъка на списание World Soccer за 50-те най-вълнуващи млади футболисти в света, но къде са те сега? Така започва анализа на "Thisisanfield.com" за играчи, на които е предричано голяма кариера, като място намира и капитанът на Левски - Николай Михайлов. След трансфера си в Ливърпул през 2007 година българският страж е на 36-а позиция сред най-вълнуващите играчи сред тийнеджърите.

От изданието правят съпоставка с друг привлечен в клуба през същата година – Херардо Бруна, който в момента е в северноирландския Дънганон Суифтс. "Въпреки че не успя да се наложи с мърсисайдци, Михайлов със сигурност се радва на повече успехи на професионално ниво от Бруна".

"Българският вратар премина в Ливърпул от Левски София като 18-годишен през 2007 г. А през същия трансферен прозорец на "Анфийлд" пристигна и Бруна. Въпреки това, след като прекара предсезонна подготовка с "червените" през лятото, стана ясно, че Михайлов не отговаря на условията за работа във Великобритания. Това доведе до цял сезон под наем в холандския Твенте.

Този договор беше допълнително удължен през следващата година и стана постоянен през 2010 г. В момента Михайлов играе на най-високото ниво на българския футбол като капитан на Левски София и има 46 мача за страната си. Нито един от тях двамата не е достигнал върховете, които някога са им били предсказани, но е хубаво да видим и двамата да играят", пишат още от thisisanfield.com.

Играчът, който бе коронясан за най-вълнуващия тийнейджър футболист в света през 2007 г., беше нападателят Садик Адамс. След като беше в Атлетико Мадрид по това време, оттогава продължи да играе за повече от 10 други клуба в нации като Тунис, Оман, Саудитска Арабия, Ливан и Гана. Някои от другите играчи, включени в списъка, са изградили по-успешни кариери, като Гарет Бейл, Серхио Агуеро и Анхел Ди Мария.

А какво отговори Николай Михайлов за настоящия си отбор и какви са целите на Левски през пролетта - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички