Николай Михайлов назова целта на Левски и разказа как върви подготовката в Дубай (ВИДЕО)


Николай Михайлов назова целта на Левски и разказа как върви подготовката в Дубай (ВИДЕО)
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

2246 0

Вратарят на Левски Николай Михайлов даде интервю за клубната телевизия на "сините", в което говори за своето състояние, за лошите резултати на отбора в последните месеци и за обстановката на зимния лагер в Дубай.

На въпрос как се чувства, след като се контузи в края на есенния дял от родния футбол, опитният страж отговори: "Вече, дай Боже, добре. Годината не завърши по най-добрия начин. На една от последните тренировки усуках малко коляното, но за щастие беше "малкия дявол". След това правих доста терапии с физиотерапевта на националния отбор. Възстанових се напълно и се подготвих добре, за да мога да стартирам наравно с моите съотборници още от първия ден в Дубай. Чувствам се добре, живи и здрави... Нова година - нов късмет! Дай Боже да бъде по-успешна от 2022-ра и гледаме положително напред".

За обстановката в Дубай

"Условията са добри, най-важните неща, които трябват на един професионален спортист, ги има. Терените са супер, храната също е окей, всички видове неща за възстановяване са налични, така че има всички предпоставки да направим една ползотворна подготовка и да се подготвим за остатъка от сезона".

Краят на 2022 г. и целите през 2023 година

"Последните няколко месеца не завърши добре годината и всичко, което направихме за 9-10 месеца преди завършека на сезона - представихме се много добре, изиграхме добри мачове, направихме добри мачове в Европа - но оттогава и след това в първенството, и за Купата на България, нещата през последните два месеца не ни се получаваха по една или друга причина. Къде малшанс, къде не толкова добри игри, къде колебания... за жалост изпуснахме прекалено много точки, за жалост отпаднахме и за Купата".

"Единственото, за което можем да се борим до май месец е да сме отново в квота "Европа", защото само тя може да ни даде нова възможност през лятото да се борим да играем повече европейски вечери. Ако направим една добра подготовка, с качеството, което имаме вътре в състава, това е абсолютно допустимо и трябва да го направим и за нашите фенове, защото наистина в последните няколко месеца доста ги изтормозихме и трябва да се реваншираме".

Адаптацията на Кристиян Димитров и Рикардиньо

"С Кристиян сме играли заедно в националния отбор. Мисля, че той ще се адаптира по-бързо, нормално - българин е. Рикардиньо има доста сънародници, които вече са тук, които ще му помогнат. Ние по-опитните също затова сме тук. Мисля, че до началото на сезона всичко ще бъде изчистено. Най-важното е всички да бъдат здрави, както сме и в момента. Ще бъде дълга, ще бъде тежка подготовка".

Още за лагера в Дубай

"Атмосферата е супер. В началото винаги е приповдигнато. Започваме да работим, започваме да избистряме и да изчистваме неща. Естествено, първо трябва да се подготвим максимално добре и физически. Обстановката винаги е била на едно много добро ниво, както и трябва да бъде".

""Сините" привърженици да бъдат живи и здрави, да не спират да подкрепят любимия си отбор и се надяваме да имаме много поводи за радост през новата 2023 година", пожела Михайлов на феновете на Левски за финал.

*Още новини около Левски четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички