Какво се случва с бившия играч на Левски Станислав Иванов и ще дебютира ли скоро в МЛС?


Какво се случва с бившия играч на Левски Станислав Иванов и ще дебютира ли скоро в МЛС?
Снимка: Lap.bg

10575 0

Изминаха седем месеца и половина, откакто 22-годишният юноша на Левски Станислав Иванов си събра багажа от стадион "Георги Аспарухов" и замина за Съединените американски щати. На 1 януари 2021г. нападателят официално стана играч на бившия отбор на Христо Стоичков - Чикаго Файър!

Левски получи около 300 000 евро за правата на своя талантлив футболист, който дебютира неофициално за отбора през 2014г. в мача срещу Лацио по случай 100-годишнината на "сините" и дори отбеляза гол във вратата на римските "орли".

Между 2016-та и 2020-та година Иванов изигра общо 75 мача за Левски във всички турнири, разписвайки се 12 пъти. В този период от време роденият през 1999г. в Габрово нападател бе част и от гарнитурите на националния отбор на България до 17, 19 и 21 години, изигравайки общо 39 мача, в които реализира 13 гола.

Всичко вървеше добре за Станислав Иванов до втората половина на месец март тази година, когато той се контузи тежко и се наложи да пропусне старта на новия сезон в американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС). 

В социалните мрежи дори се бяха появили снимки, на които се виждаше, че само за 3 месеца Стаси е качил сериозно количество мускулна маса, което само доказваше колко отдаден е бил той в тренировките. 

Скъсаният менискус на лявото му коляно трябваше да бъде опериран и Иванов остана в лазарета в продължение на 4 месеца, докато неговият Чикаго Файър изигра общо 13 мача в своята Източна конференция.

В момента Чикаго заема 12-то място от 14 отбора с актив от 11 точки и голова разлика 14:23. Следващият мач на отбора е на 22 юли (четвъртък) и именно в него Станислав Иванов може да направи официалния си дебют зад граница.

22-годишният нападател за първи път попадна сред групата от 20 избраници на своя треньор за предстоящия мач на отбора. И докато феновете на Левски, а и не само, очакват с нетърпение първите стъпки на Иванов в САЩ, припомнете си ТОВА НЕГОВО ИНТЕРВЮ от началото на годината, в което той призна, че следи всичко случващо се в бившия му отбор!

А ето и как Димитър Бербатов бе коментирал трансферите на Станислав Иванов и Валентин Антов от ЦСКА зад граница...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички