Каква е истината за екипите на Левски и защо е прекратен първият спонсорски договор?


Каква е истината за екипите на Левски и защо е прекратен първият спонсорски договор?
Снимка: Официален сайт на Левски

5676 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев отново коментира темата с екипировката на "сините", която е доста актуално в последните месеци. Той обясни с точност какъв в бил сключеният договор с "Макрон", като категорично отхвърли обвиненията на Любомир Костадинов, че е щял да вземе комисионно от него.

"Левски миналата година имаше стратегия да сключи договор изгоден за клуба директно с доставчик на екипировка. Контрактът трябваше да гарантира, че екипировката на първия отбор и школата да е безплатна. Това е спонсорски договор. Не е спонсорски договор да трябва да си плащаш екипировката. Ние за 2 години сме платили 1 милион за екипировката. И нямаме пари да заредим магазина, защото плащаме за първия отбор и школата. Аз получих споразумение, подписано от прокуриста и Надзорния съвет, че прекратяваме договора със първия ни доставчик", започна той на специална пресконференция, продължила над 2 часа, на която бяха отговорени на всички въпроси, вълнуващи "синята" общественост.

След това поканихме техни представители, които дойдоха и постигнахме съгласие по всичко спорни точки, трябваше да уточним само когато те ще спрат да продават екипировка с емблемата на Левски. Юни месец трябваше да влезе в сила договора с друг доставчик. Според него клубът получава безплатна екипировка на стойност 190 хиляди евро. Левски постигна изключително добри условия. Как си представяте, че голяма фирма доставчик ще ми плаща комисионни, за да подпише с Левски? Аз продължавам да живея в панелка в Младост, финансовото ми състояние не е станало по-добро, а по-лошо, добре, че жена ми работи, но трябва да се обяснявам за някакви комисионни", обясни още той за скандалите около договорите с доставчици на екипировка.

Членът на Надзорния съвет Тити Папазов също имаше коментар по темата: "Да, лично Любо Костадинов ми се обади и каза, че е недопустимо е Плебея (б.р Христо Василев) да печели от Левски, защото той седи зад Макрон. И че тези фланелки няма да се ползват от феновете. Независимо, че има огромна символика с Лацио, те също се обличат с Макрон. Но по негова информация Георги Георгиев работил с Плебея". Припомняме, че през 2015 година имаше скандал между "София-Запад" и именно Христо Василев и неговата приятелка Ина Йорданова, като двамата бяха обвинени без доказателства, че са откраднали сума покрай организирането на юбилея на клуба. От тогава започна и по-голямото разделение в Сектор Б, което в последствие доведе до отдръпването на различни фракции, които вече не посещават сектора зад вратата.

А как точно се случва всичко в Левски и какви са проектите за спасение на клуба?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички