Има ли Левски финансови взаимоотношения и договори с фирми, близки до феновете?


Има ли Левски финансови взаимоотношения и договори с фирми, близки до феновете?
Снимка: Официален сайт на Левски

1448 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев отговори на въпросите, които бяха зададени от лидера на Сектор Б - Любомир Костадинов. Няколко дни поред известният фен на "сините" се обърна лично към Колев, като основните въпроси бяха за договорните отношения за охраната и за официалния магазин. Колев обясни, че в момента няма финансови взаимоотношения с фирми свързани с феновете, но в предни години е имало.

"Към днешна дата Левски няма финансови взаимоотношения с фирми свързани с феновете. През годините е имало много такива. Имаше договор с доставчик на екипировка, в който страни бяха клуба, доставчикът и фирма свързана с Димитър Костадинов, който е брат на Любо Костадинов. Имаше тристранен договор с фирма за изграждане на сайт и мобилно приложение. Левски още дължи над 20 хиляди лева, но няма нито сайт, нито приложение. Имаше договор за охрана с фирма на феновете. Имаше и за отстъпване на фирмения магазин, като това бе отново с фирма на Димитър Костадинов", заяви изпълнителният директор.

"Когато станах директор на Левски имахме договор с фирмата за охрана. Тя го правеше за мачовете на Левски срещу 42 лева без ДДС на човек. Двубоите се охраняват по следния начин - охрана на съоръжението, която е денонощна и през цялата седмица. Другата е охрана на събитие и тя се прави мач за мач. Там се плаща на човек. Юли месец 2019 говорих с един от ръководителите на фирмата и той ми обяви, че тази цена вече не ги устройва и ни предложиха цена от 80 лева. Аз изпратих предложението на ръководството. По препоръка на Надзорния съвет предложението бе прието и подписахме нов договор. Когато Левски остана без генерален спонсор помолих охранителната фирма за намаляване на цената, тъй като не можем да изпълняваме договора си коректно. Още на следващия ден се разбрахме цената да стане 65 лева без ДДС.

Подписахме анекс към договора и продължихме. В края на юни започнахме преговори за подновяване на договора. От фирмата ми казаха, че цената отново скача на 80. Тогава помолих да ми изпрати писмена оферта. След няколко дни ми се обадиха и ми казаха, че фирмата търпи много негативи и се отказва от охраната. Така приключи и нашето сътрудничество. В момента се оправяме с подръчни средства. През 2019 година ние не сме имали инциденти на домакинските си мачове. С фирмата сме имали само дребни дискусии, което е нормално. Клубът иска да има по-малко стюарди, за да плаща по-малко. Фирмата пък има минимум стюарди, след което отказва да охранява. Но, на нашите мачове е имало поне по 120-140 стюарди. На последния мач с Царско село имаше 64", разкри още той.

А как точно се случва всичко в Левски и какви са проектите за спасение на клуба?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички