Интервю: Коя книга чете 16-годишното откритие на Левски Асен Митков и какво си пожела за 2022 година? (ВИДЕО)


Интервю: Коя книга чете 16-годишното откритие на Левски Асен Митков и какво си пожела за 2022 година? (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3760 0

Юношата на Ботев Пловдив и настоящ играч на Левски - Асен Митков, даде интервю пред клубната телевизия по време на лагера на отбора в турския курорт Белек.

Полузащитникът на "сините" заяви, че се е подготвил добре физически по време на първия етап от подготовката и няма търпение за началото на втория. 16-годишният халф разказа и как е сменил Пловдив със София:

"Чувствам се много добре физически и съм мотивиран за втория етап от подготовката. Баща ми е потомствен левскар, но не ми е налагал мнението си никога, а пък майка ми не взима отношение, когато става въпрос за футбол. Когато Йончо Арсов, Петър Карачоров и Тодор Симов дойдоха да ме убедят, да премина в най-великия отбор в България, аз сам взех решението", поясни Митков.

"Не съм се притеснявал, когато Стоилов ме избра за титуляр в първите два мача от подготовката. Разликата между юношеския и мъжкия футбол обаче е изключително голяма. По-опитните ни помагат, благодарен съм им за това. Аз вярвах, че ще стигна до тук. Един футболист трябва да полага усилия, както на, така и извън терена".

"От идването на Станимир Стоилов научих много, той промени динамиката в играта ми. Няма опасност да се главозамая. Знам, че без божията помощ нищо няма да стане", отсече младокът.

"В свободното си време чета книги или прекарвам малко време в интернет. В момента чета на Ван Бастен автобиографията. За 2022-а година си пожелавам здраве - за себе си и семейството ми. Пожелавам си също Купата на България. Аз също взех своя виртуален билет за мача с Марибор. Само Левски!", каза пред "Левски ТВ" Асен Митков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички