Има ли право Бойко Борисов да прехвърли акциите на някой друг?


Има ли право Бойко Борисов да  прехвърли акциите на някой друг?
Снимка: Правителствена пресслужба

3653 0

Професор Огнян Герджиков коментира какъв е пътят на джиросаните акции на Левски, при положение, че стана ясно, че премиерът Бойко Борисов не желае да ги приеме, а Васил Божков ги прехвърля чрез инструмента „джиро“. Според него няма никакъв проблем премиерът просто да ги прехвърли на някой друг.

"Акциите би трябвало физически да са при него. Това значи той да получи акциите с джиро. И на гърба да има подпис на Васил Божков дали и очевидно той ги е пратил с пълно джиро, т.е. с посочване на джиратаря. И на свой ред Бойко Борисов, щом не ги иска, ги джиросва или обратно на Васил Божков, или на Тити Папазов, който разбирам че е мераклията на това нещо, или на когото намери за добре.

Всички събития от днешния ден покрай Левски - може да следите в този материал.

Сега, по правило, джирото се предхожда от един договор между джирант и джиратар. В изпълнение на този договор правно-техническият способ на прехвърлянето е това джиро, което се прави на гърба – ендосамент се казва още, било пълно джиро или непълно бланково, само подписът на джиранта ще е достатъчен и вече минават във физическото притежание, в случая на Бойко Борисов. И Бойко Борисов да се освободи от тях, щом няма предварително такъв договор, на свой ред джиросва на когото намери за добре. Има мераклии и толкоз", заяви той пред "Труд".

"В момента акциите са на Бойко Борисов. И щом не ги иска, на свой ред той ги джиросва на когото намери за добре. Акциите имат значение, за да се участва в Общото събрание на дружеството за вземане на решение и съответно да се получи дивидент, ако се гласува такъв накрая на финансовата година. Това е значението на това да си акционер. Очевидно Борисов не желае да се занимава с това и на свой ред ще ги джироса на когото намери за добре и това е.  Може да отнеме 1 минута и 5 секунди. По един подпис се слага. Те са в купюри и нямам представа колко купюри са, но ги подписва и ги джиросва на когото намери за добре", допълни още Герджиков. А какво обясни изпълнителният директор на Левски Павел Колев относно ситуацията - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички