Играчите на Левски се отказали от парите си за благото на отбора


Играчите на Левски се отказали от парите си за благото на отбора
Снимка: Официален сайт на Левски

3097 0

Футболистите на Левски са демонстрирали сериозна загриженост за финансовото състояние на клуба още в края на миналата година и са реагирали по страхотен начин, разкри Павел Колев днес. Изпълнителният директор съобщи, че още през ноември футболистите от представителния тим са се отказали от бонусите за представяне, които са заложени в договорите им с клуба. 

Освен футболистите и треньорите са се отказали от премиите за спечелени мачове, като с това Колев сложи и точка на слуховете, че клубът самосиндикално е спрял да изплаща бонусите на отбора. В същото време силната фигура на "Герена" разкри, че той и треньорите са се отказали от заплатите си в Левски

"В края на миналата година се усетиха проблемите в Левски и лично аз останах приятно изненадан от решението на футболистите и треньорите да се откажат от премии заради ситуацията в клуба. Това е истината, а не че ръководството е спряло бонусите на играчите", категоричен бе Колев пред медиите, след като ръководство и футболисти поднесоха венци на паметника на Васил Левски. 

В последните седмици се тиражираше усилено информацията, че новото попълнение Стайн Спиерингс е най-скъпоплатеният футболист на тима, получаващ над 50 хиляди евро заплата на месец. Също така плъзна и слуха, че възнаграждението му е причината Петър Хубчев да не го използва - информации, оказали се неверни. 

"Няма как да има намаляване на заплатите на футболистите в отбора, особено в средата на сезона. Спиерингс мога да потвърдя, че не получава 30 хиляди евро на месец - сумата е по-ниска. Най-скъпоплатеният футболист е подписал още преди да дойдем ние в клуба", разкри Павел Колев. По непотвърдена информация това е някой измежду Холмар Ейолфсон, Паулиньо и Филипе Нашименто.

По време на импровизираната среща с медиите Павел Колев коментира и темата с даренията, като съобщи и най-голямата сума, дадена на Левски до момента (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички