Павел Колев съобщи най-голямата сума, дадена на Левски от бивш собственик


Павел Колев съобщи най-голямата сума, дадена на Левски от бивш собственик
Снимка: БГНЕС

4309 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви най-голямото дарение, което е постъпило в клубната каса след финансовите проблеми, които сполетяха "сините" след обвиненията срещу Васил Божков и отнемането на лотарийния бизнес на "Национална лотария".

Бившият вицепрезидент в БФС разкри, че един от бившите акционери в клуба - адвокат Александър Ангелов, е дарил безвъзмездно 6-цифрена сума за благото на отбора. "Той дари безвъзмездно на клуба над 140 хиляди лева. Сред хората, които подпомогнаха Левски, са и други бивши собственици - Иво Тонев, Николай Иванов, Тодор Батков. Всички се обединиха в името Левски". 

Последният собственик, при който "сините" имаха успехи на футболния терен - Тодор Батков, лично разкри, че е дарил 10 хиляди лева на клуба. За останалите конкретни суми не се съобщават, но слуховете гласят, че те са 5-цифрени. 

Междувременно Павел Колев също така за пореден път отсече, че парите, които феновете даряват, няма да отиват за плащане на заплатите на футболисти, треньори и служители на клуба, както и за мениджърски такси и трансфери. Те ще бъдат използвани единствено за плащанията на месечната вноска в НАП

По време на срещата с медиите директорът разкри и още една любопитна подробност, която се превърна в обект на атаки от Венцеслав Стефанов в последните дни. Павел Колев разкри заплатата си и, че и той, и треньорите, са се отказали от възнагражденията си (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички