И статистиките потвърдиха колко важен е Боби Цонев за Левски, голямо признание за халфа


И статистиките потвърдиха колко важен е Боби Цонев за Левски, голямо признание за халфа
Снимка: Официален сайт на Левски

1504 0

В Левски изпитват сериозни проблеми както на клубно ниво, така и в игрово отношение, като за кратко неволите на терена видяха своето решение - Борислав Цонев. За голямо съжаление на "сините" обаче той, както и брат му Радослав Цонев получиха тежки контузии и са аут за дълго време.

Индексът на на Инстат за миналия месец също показва колко важен е бил Боби Цонев за столичани, като е втори на Балканския полуостров за изминалия месец. Класацията се прави на базата на данните на една от най-големите компании за футболни анализи и статистика. Играчът с най-висок индекс се определя чрез формула на основа на голове, асистенции, точни подавания, спечелени единоборства на играча.

Цонев е събрал 314 пункта, което го нарежда непосредствено след водача Никола Влашич от ЦСКА (Москва), който е с 317. Зад Боби остават Сергей Милинкович-Савич, Филип Джуричич, Елиф Елмас, Ясмин Куртич, Матео Ковачич.

Според публикация на Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory) халфът е най-често фаулираният играч в Първа лига. Според статистиката срещу Цонев е извършвано нарушение веднъж на всеки 15:43 минути. Той е четвърти сред всички изследвани първенства в Европа. Освен това юношата на Левски е в челото по извършени нарушения. Той е трети в България с фаул на всеки 25:44 мин. На върха е Владислав Узунов от Ботев Враца - 20:21 мин.

По-рано от Левски категорично отхвърлиха информацията, че са отхвърлили солидна оферта за Станислав Иванов - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички