И Левски можеше сега да е на върха


И Левски можеше сега да е на върха

2147 0

Оценката за първия етап от сезона на Левски е малко над средната. "Сините" са далеч от това, което би трябвало да бъдат, но поне вече заприличаха малко от малко на отбор. Дори като класиране ситуацията не е чак толква плачевна, щом момчетата на Георги Иванов са на 6 точки от върха и са пред Лудогорец. Преди издънката в Дупница за няколко дни през главите на много от "сините" фенове дори започнаха да се прокрадват еретични, с оглед на последните сезони, мисли за титла. А всъщност Левски можеше при определени обстоятелства да бъде действително на върха. Някои от причините, които попречиха на "сините" в момента да са първи, са доста генерални. Други бяха игрови моменти, които всеки тим допуска. Факт е обаче, че трудно или не, Левски можеше да е на върха, ако ги нямаше изброените стечения на обстоятелства.

ШУТЪТ НА БЛАГОЙ НАКОВ ОТ ЛОКО (ПД)

Има мачове във футбола, в които просто всичко е срещу теб. Така беше и в първия кръг на шампионата, когато на "Герена" пристигна току-що сформираният отбор на Локо (Пд). "Смърфовете" на Неделчо Матушев трудно минаваха центъра през целия двубой, а играчите на Пепе Мурсия тогава направиха куп пропуски, с които можеха да водят с поне 3:0. При единствения си удар към вратата Локо откри чрез Благой Наков и Левски стартира с шокиращо реми 1:1 и низпусна ценни две точки.

ФАРСЪТ "МУРСИЯ"

Това е най-големият грях на Георги Иванов и той вече си го призна. Ясно бе, че големият фаворит за треньор на Левски през лятото се казваше Станимир Стоилов. Флиртът с Ивайло Петев се оказа неуспешен, като той така и не можа да забрави стриптийза в залата за пресконференции няколко месеца по-рано. След тези два отказа реалният вариант за Левски остана само Георги Иванов, който познава отлично отбора и се видя впоследстиве, че знае как да го събуди от полумъртво състояние. Вместо това Гонзо залитна по чуждестранен специалист, който може и да не е бил толкова лош, но просто нямаше как да успее в България. За капак остави един неподготвен физически тим, който продължава да страда, въпреки опитите на сегашните треньори да подобрят ситуацията.

КОМЕДИЯТА НА СТЕФАНО В СТАРА ЗАГОРА

Загубата на Левски в Стара Загора е достойна за всеки комедиен сценарий. Футболистите на Георги Иванов в интерес на истината показаха добър футбол и просто не се виждаше как ще загубят от Берое, докато на сцената не излезе стражът Стефано Кунчев. Само при една от неговите грешки мачът нямаше да слиза от международния видеообмен, при това в забавната му част, а той направи цели две. В мач, в който иначе играеш добре, а падаш с 0:2 още в средата на първата част, си е изключителен малшанс. Просто нямаше вариант Левски да загуби това гостуване, като не бяха двете комични грешки на Кунчев.

ДУЗПАТА НА ГАДЖЕВ В ДУПНИЦА

На всеки се сучва да пропусне дузпа. Особено пък Владимир Гаджев никой не бива да си позволява да упреква, при положение че е най-стабилният "син" играч. И все пак е факт, че когато си получил не един, а два наказателни удара срещу изпадащия Марек, нямаш право да не спечелиш. Това е просто закон, когато играеш със синята фланелка.

Всичко това показва, че ако тези ситуации се бяха развили в полза на Левски, "сините" щяха сега да са на върха. Разбира се, в интерес на обективността трябва да се отбележи, че в други ситуации късметът покри Левски. Така бе при инфарктинте победи над Черно море и Ботев (Пд), дошли в последните секунди на "Герена". Затова не бива левскарите да са чак крайно недоволни от късмета си. По-важното е, че Левски отново има отбор, достоен да се мери с най-добрите. Дали тази тенденция ще се развие зависи от много неща. Зависи и от това дали ще дойде Димитър Димитров. Ако Херо все пак поеме отбора, то пролетта или най-късно лятото ще можем да отсъдим дали неговото назначение ще попадне в същата тази графа на грешките, или този път Гонзо най-после ще е намерил сериозния треньор до себе си, с когото да изведе Левски до върха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички