Херо отказа да спасява на пожар Левски, идва на "Герена" след Нова година


Херо отказа да спасява на пожар Левски, идва на "Герена" след Нова година

1243 0

Димитър Димитров-Херо отказа да спасява на пожар Левски и ще спази първоначалната уговорка да поеме отбора от Нова година. Това стана ясно след нощните разговори между него и Георги Иванов-Гонзо, който дойде на "Герена", за да е директор, а в момента от немай къде е и треньор. Херо беше на мача с Черно море в петък вечерта на "Георги Аспарухов". "Сините" биха измъчено с 1:0 с гол от дузпа на Валери Божинов в 95-ата минута. След срещата Херо и Гонзо гледаха пълен запис на мача и го обсъждаха. А после обявихя, че остава първоначалната уговорка - Херо ще поеме Левски, но от Нова година. А до тогава ще гледа футболисти, ще прави селекция и ще се подготвя да води тима през пролетта.

"Имаме договорка за от Нова година, съобщи Херо. - Сега имаме доста проблеми да решаваме. Времето до Нова година ще го оползотворим в търсене на футболисти, защото имаме крещяща нужда от нови хора. Изключен е друг вариант. Това, което се бяхме договорили, остава. Задачите, които имам през този период, са по-важни, отколкото да помагам в учебно-тренировъчния процес. Смятам, че това е по-важно на този етап. В това състояние, който и да бъде треньор, ще му бъде изключително тежко. Трудно може да подобри нещо с наличния потенциал, възможности, с нарушената подготовка, хората, които са били около клуба. Ще бъде трудно на всеки. Не се притеснявам и не се страхувам да дойда. Тази уговорка е била в началото, аз съм си казал моите мотиви, ръководството на Левски се е съгласило, така че няма промяна в това отношение. Дал съм дума на Левски и ще я изпълня. Човек не трябва да съжалява за нещо, аз съм дал дума. Това, което смятам, че е правилно, съм го направил".

Херо не пожела да коментира мача на Левски с Черно море, който изглежда на живо. "След като са спечелили, значи са заслужили, не е важно моето мнение, важно е на Георги Иванов, коментира Херо. - Знам само, че имаме нужда за почти всички линии от хора, които да вдигнат нивото, за да може Левски да играе далеч по-добър и атрактивен футбол. Има и позиция, на която няма да търсим човек, но не искам да конкретизирам. Не вярвам да има в света треньори, които да не слагат футболисти, които да са готови, а да пускат други хора. Така е и Гонзо, той е преценил, че още някои юноши не са узрели. Не влияя по никакъв начин в това време, в което не съм треньор. Преценката е само и единствено на Георги Иванов. Много неща има да си казваме с него, като начин на игра, като функции на играчите, изобщо много неща, както и за бъдещето. В България кажете къде са добрите свободни футболисти. Бих ги взел на секундата. Няма такива. Знаете състоянието на Левски. Естествено, че ще търсим от чужбина. Смятам, че в Левски, въпреки проблемите, които има като състав, като потенциал, като възможности, дисбаланс в определени позиции, играчите не са толкова за отписване и пренебрегване. Има възможности в този състав отборът да се измъчи още малко и Левски ще в състояние и с този състав да гони призовите места. Търсим централен нападател. Надявам се да го уцелим този човек. Гонзо смята, че на този етап най-нужен му е такъв човек. И редно е да търсим и да намерим. Аз ще гледам да помагам, да гледам мачове, да присъствам и да не допускам грешки в това отношение. До Нова година е трудно да говорим за някакво освобождаване на футболисти, защото групата не е толкова голяма. Вариативността не е голяма, скамейката не е дълга. Трудно можем да говорим на този етап за някакво освобождаване. Силно се надявам, и на тренировки ще присъствам, и на мачове често ще бъда, дано го покажат това развитие, еволюиране на техните качества и възможности".

Относно думите на Георги Иванов след мача с Черно море: "И ще ви кажа на всички вас, които се упражнявате на гърба на Левски - Левски ще го бъде!", Херо коментира: "Естествено, че се надявам да го бъде. Не обичам високопарните думи, силните думи. Доколко ще успеем, бъдещето ще покаже. Всеки човек идва с някакви амбиции, времето и бъдещето ще покажат колко ще успея да помогна. Искрено се надявам да помогна. Приятно ми е на "Герена", доста пъти съм бил, и от другата страна съм бил – и като противник. Винаги ми е било приятно да играя на Герена. Чувствам се сред приятели, в добра обстановка. С Наско Сираков съм си запазил добри отношения и такива ще останат и за в бъдеще".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички