Голяма е вероятността сделката за продажбата на Левски да се забави


Голяма е вероятността сделката за продажбата на Левски да се забави
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1291 0

Сделката за промяната в собствеността на родния гранд Левски все още се бави. Има голяма вероятност тя да не се материализира до края на януари, а през февруари, твърди "Дарик радио".

За момента възможността от "Спорт Рипъблик" да придобият мажоритарния пакет акции на клуба през този месец е малка. Юридическите лица и на двете страни продължават усърдната си работа, но все още има детайли, които трябва да бъдат "доизпипани".

През изминалата седмица министърът на младежта и спорта - Весела Лечева, даде начало на процедура за отдаването на концесия на стадиона на "сините" - "Георги Аспарухов". Това стана ясно от официално съобщение на министерството. Най-различни източници твърдят, че липсата на процедура за концесия на съоръжението бави сделката с Драган Шолак.

Евентуалните нови управници имат желанието да построят нов стадион. За целта от дружеството, което иска акциите, има претенции за голям срок на концесията – поне 50 години. А според сега действащите разпоредби периодът на отдаване е 30 или 35 години.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Трима футболисти на Левски са с леки травми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички