Георги Стоянов: Ники Михайлов е психически най-устойчивият вратар у нас!


Георги Стоянов: Ники Михайлов е психически най-устойчивият вратар у нас!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3381 0

Георги Стоянов отговаря за подготовката на вратарите на Левски от лятото на 2020 година. В първия тим на „сините“ е поканен от Георги Тодоров. Стоянов даде интервю пред колегите от „Тема Спорт“, в което говори основно за представянето на вратарите на столичния гранд.

През миналия сезон Николай Михайлов стана лидер по сухи мрежи в шампионата – 14, а дубльорът му Пламен Андреев вдигна купата на страната като капитан, при това едва на 17 години.

Притежава изключително голям опит и работата с него е много лесна. Неслучайно показа такова ниво през миналия сезон. Не всеки става шампион на Нидерландия с Твенте – това говори отлично за това какво може. Той е много добре подготвен. За мен в България той е най-устойчивият психически вратар. В предишни години имаше проблеми с физическото състояние, но той е умен и амбициозен. В момента показва, че може пак да е на нивото, на което е бил“, коментира Стоянов по адрес на Николай Михайлов.

Ако може да използваме клишето, този мач бе черешката на тортата. Трудното за него бе до финала. Преди него му казах, че ще му е най-лесно, защото няма как да изгуби концентрация. В такива мачове си постоянно под напрежение. Срещу ЦСКА не се случи очакваното – да има много ситуации пред неговата врата и да се намесва решително. Но при него трябва да има някои неща, които да върши независимо дали срещата е спокойна, или ври и кипи пред вратата му.

Необходимо е да изнася добре топката с крака, да вземе перфектно центриране с излизане и да се намеси по най-добрия начин при удар. Трениран е така, че дори да има само няколко ситуации, той да може да ги отиграе по най-добрия начин“, сподели той какво е казал на 17-годишния Пламен Андреев преди финала за Купата срещу ЦСКА.

Да си капитан на Левски, означава да си подложен на напрежение. За мен бъдещето ще покаже дали на тези млади момчета ще им се отрази, изключвам Ники Михайлов, който е свикнал на това и води отбора. За момента Пламен и Йоан не показват лентата да ги натоварва. Може само да им даде по-голямо самочувствие и увереност, защото целият отбор е зад тях“, отговори специалистът на въпрос за решението на Станимир Стоилов вратарите да носят капитанската лента в Левски.

Междувременно милиардер започна преговори за купуването на Левски.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички