Георги Петков за ситуацията в Левски: Не може всеки да дърпа на другата страна, не знам какво делят там


Георги Петков за ситуацията в Левски: Не може всеки да дърпа на другата страна, не знам какво делят там
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5986 0

Бившият вратар на Левски и настоящ на Славия - Георги Петков, даде интервю пред "Gong", в което бе помолен да коментира случващото се на стадион "Георги Аспарухов" и по-конкретно - противоречията между Наско Сираков и Станимир Стоилов, които накараха втория да напусне треньорския пост.

"Аз го казах в едно интервю преди две седмици, че не отива на клуб като Левски да се случват тези неща. Още повече, че е между г-н Сираков и г-н Стоилов. Аз съм работил и с двамата и това ми бяха годините, в които спечелих много в Левски. Те ми подадоха ръка, за което съм им благодарен", не скри Петков и допълни:

"Казах преди време, че трябва да се седне на една маса и да се разберат. Не може всеки да дърпа на другата страна. Явно не можаха да го направят това нещо, защото видяхме раздялата на Стоилов. Неприятно е за всички фенове на Левски, защото, казвал съм го и друг път, 90% от хората на стадиона идваха заради г-н Стоилов".

На въпрос защо на "Герена" рано или късно винаги се стига до някакво разделение, опитният страж отговори така: "Не мога да си го обясня това нещо. Не знам какво делят там, но знам, че в името на Левски това не трябваше да се случва. Левски е "Отборът на народа" и не трябва да се случват такива неща".

47-годишният Петков бе запитан и дали бившият му съотборник Елин Топузаков, който ще бъде треньор на Левски до края на сезон 2022/23, ще се справи в предстоящия сблъсък с ЦСКА от 26-ия кръг на Първа лига (17 април, 17:30 часа):

"С Топчо сме приятели от много време. Мъжко момче е, трябва да има и малко късмет. Мисля, че и в предния му престой той показа, че може да води отбор като Левски. Дай Боже да му се получат нещата! Днес четох, че собственикът на Левски е излязъл и е потвърдил това, което се тиражираше по медиите, че Елин Топузаков ще е временният треньор до края на първенството. Мисля, че ще се справи. Много е важен този мач с ЦСКА. Както се казва, Левски, когато бие ЦСКА, след това шест месеца всичко може да стане", бе отговорът на вратаря на Славия.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Цунами: Обожавам дните преди дерби с ЦСКА, този мач е повече от точки!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички