Георги Миланов посочи защо е важно Левски да спечели Суперкупата на България


Георги Миланов посочи защо е важно Левски да спечели Суперкупата на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1986 0

Полузащитникът на Левски Георги Миланов даде интервю пред "Dsport" в часовете преди сблъсъка с Лудогорец за Суперкупата на България. Двубоят ще започне в 20:00 часа в днешния 1 септември и ще се проведе на националния стадион "Васил Левски".

Миланов е на мнение, че трофеят е много важен за "синия" клуб, тъй като с подобни победи се гради отбор и самочувствие: "Чувстваме се готови, нормално е. Суперкупата е един трофей. От колко години не си спомням Левски да я е печелил. Така че Суперкупата много хора я подценяват, но в нашата ситуация е много важно да я вземем. Ще има много наши фенове, за което наистина съм благодарен. Надявам се да спечелим този трофей, защото за мен лично е изключително важно да го спечелим. Колкото повече побеждаваш, повече трофеи, така се гради отборът и самочувствието. Ще ни даде тласък за оставащото първенство", започна Жоро Миланов.

"Лудогорец е изключително силен съперник. Свикнали са да играят срещу много публика, която не ги подкрепя. За нас ще е изключително важно нашите фенове да са повече на трибуните. Надявам се да има над 20 хиляди и да се надяваме те да ни дадат голяма мотивация. Ако някой си мисли, че Суперкупата е нещо малко, за мен е много голямо".

"От една страна феновете ще ни дадат голям тласък, както са го правили тук срещу ПАОК и Лудогорец. Мисля, че е много важно като отбор да играем пред такава голяма публика. На мен лично много ми помагат, надявам се и на моите съотборници. Няма как само феновете да спечелят този мач. Трябва изключително сериозно да подходим. Ще е тежък двубой, защото Лудогорец се намира в добра форма. Имат много добри футболисти. Надявам се да покажем една добра игра и мачът ще е 90 минути, да се реши в наша полза. Да не чакаме дузпите", призова креативният футболист, който каза няколко думи и за отсъствието на наказания Ноа Сонко Сундберг:

"Ние сме отбор, който всеки един важен футболист, ако излезе, е голяма липса. Ноа е изключителен професионалист. Жалко за тази ситуация. За мен той беше провокиран и малко пресилено му дадоха този червен картон. Има го това нещо. И в други мачове са ни липсвали ключови футболисти и сме се справяли. Надявам се и сега без него да се справим по най-добрия начин".

"Ако погледнем резултатите на Лудогорец, те под 4-5 гола не падат на мач. Получават се атрактивни мачове. Сигурен съм, че този мач е много различен от техните, които са играли преди 2-3 седмици. Имат слабости, имат и силни страни. Не искам да влизам в подробности, но силен отбор е. Много хора казват, че това не е Лудогорец отпреди 4-5 години. Може би е така, но този Лудогорец е достатъчно силен. Сигурен съм, че ще ни е много трудно да победим".

"Тениската на Левски тежи. За мен не е проблем. Винаги съм играл в отбори, които са шампиони, борят се да печелят титли. Не е нещо ново. Когато играеш с по-млади футболисти, отговорността е повече, но аз съм свикнал и ще дам всичко от себе си тези футболисти да се развиват и Левски да има добри игри", каза още 30-годишният Миланов.

Лудогорец - Левски по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка за Суперкупата на България?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички