Емил Спасов пред SL: Левски е напълно равностоен на Лудогорец, дано не се стигне до дузпи за Суперкупата


Емил Спасов пред SL: Левски е напълно равностоен на Лудогорец, дано не се стигне до дузпи за Суперкупата
Снимка: Lap.bg

2229 0

Лудогорец и Левски ще определят носителя на Суперкупата на България. Двубоят е в четвъртък на Националния стадион „Васил Левски“.

„Сините“ достигната до спора за трофея срещу тоталния хегемон у нас, след като триумфираха с Купата на България. Треньорът Станимир Стоилов изведе Левски до първи трофей след 13-годишна суша.

Sportlive.bg потърси легендата на „сините“ Емил Спасов за мнение преди сблъсъка за Суперкупата.

Ето какво заяви шесткратният шампион с Левски пред медията ни:

- Г-н Спасов, предстои сблъсъкът за Суперкупата на България между Левски и Лудогорец. Какви са очакванията Ви?

- Очакванията ми са отборът, в който съм играл и ми е минала младостта, да победи. Надявам се, че това, което правят в последно време, като изключим мача с малтийците, ще направят един добър мач и ще спечелят тази купа. Тя ще бъде достоен подарък за труда на треньорите и цялото ръководство, което в последните 1-2 години премина през огромни трудности с оглед да запази и съхрани клуба като цяло.

Сигурен съм, че момчетата разбират за какво става дума и ще направят всичко възможно да спечелят този мач, в което не се съмнявам.

- Фактът, че Левски победи разградчани два пъти в мачовете от полуфиналите за Купата ще даде ли на отбора по-голямо самочувствие, макар че ще играят срещу безспорно най-класния отбор у нас в последните години?

- Би трябвало, тъй като абсолютно сте прав, че Левски ги победи във въпросните два мача, а в един във Разград загубиха, но можеха и да спечелят. Действително се надявам да покажем всичко, на което сме способни и на макс, за да се поздравят отново с успеха. Въпросните два мача ги спечелиха много трудно. Без да се раздадат на 100% и малка доза шанс няма как да се спечели.

Да не забравяме, че Лудогорец е най-добрият отбор в България – с традиции в последните години, много пари и много скъпи играчи. Няма да е лесно. Но независимо от това аз мисля, че Левски е напълно равностоен на Лудогорец, както и на повечето водещи отбори като ЦСКА и ЦСКА 1948.

Забелязва се надграждане. А този мач срещу малтийците беше едно черно петънце в представянето им през последните 7-8 месеца. Но мисля, че е забравено вече. Трябва да се мисли напред.

С оглед това, което Левски разполага като качества, мога да кажа, че е напълно равностоен, дори и по окомплектован отбор от Лудогорец. Не ми харесва Лудогорец в настоящото си състояние. В последните 2-3 години разградчани не са това, което бяха преди това. Играха и в Шампионска лига, демонстрираха и добър футбол.

Смятам, че мачът ще бъде равностоен и разбира се, отделни футболисти и нагласа и мотивация ще бъдат от много важно значение за спечелването на двубоя.

- Отписвате ли варианта победителят да се реши след изпълнение на дузпи и каква е прогнозата Ви?

- Дано да не се стига до дузпи, защото през последните години Левски май няма спечелен мач с дузпи. Затова се надявам да не се стига дотам и всичко да се реши в редовното време. Но мачът е равностоен.

Пак ще кажа, че Лудогорец е най-добрият отбор у нас през последните години, независимо, че аз считам, че не са това, което бяха преди 2-3 години. Но те са си пак №1.

- Смятате ли, че Лудогорец до известна степен подценява двубоя за този трофей, което също може да даде предимство на Левски?

- Разбира се, че може. Все пак Лудогорец играят в Лига Европа, ще бъдат претрупани с мачове. Нищо чудно и леко да подценят двубоя, защото са го печелили този трофей и не е от най- голямо значение. Но един голям клуб като тях би трябвало във всеки един мач да има достатъчно футболисти, защото всичко това е история и ще се помни. Така че всеки един трофей е изключително важен за имиджа и класата на даден отбор.

За Левски обаче е изключително важно, защото през последните вече немалко години трофеите са изключително малко – преди няколко месеца спечелиха купата. А триумфирането с всяка една купа води до надграждане и повишаване на самочувствието.

- Каква ще бъде ролята на „сините“ фенове, ще дадат ли те крила на отбора на Националния стадион?

- Винаги публиката ни е имала много важна роля. През последните година-две феновете са основният фактор Левски да е жив и да е в това състояние. Една огромна благодарност към тях. Аз съм сигурен, че те направиха неща, които нямат аналог. Те спасиха клуба от фалит.

Хубавото за нашия клуб Левски е, че ще играе един финал пред собствена публика.

А ето как Спасов осъди пред Sportlive.bg грозните сцени на „Армията“ по време на мача между ЦСКА и ЦСКА 1948.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички