Георги Марков разкри защо Русев не иска Сираков в Левски


Георги Марков разкри защо Русев не иска Сираков в Левски
Снимка: БГНЕС

3042 0

Бившият председател на Управителния съвет на Левски Георги Марков призова собственика на клуба Спас Русев към незабавни действия, за да бъде запазена идентичността на "сините".

Юристът бе първият, който анонсира, че Русев ще придобие мажоритарния пакет акции на клуба. Марков отново призова боса да върне на "Герена" Наско Сираков и Станимир Стоилов, за да разреши проблемите.

"Когато му говоря за Наско, оставам с впечатлението и така ми намеква, че ако го върне, ще открие много фронтове. Казах му: "Спасе, срещу Наско може да са само нелевскари, псевдо-левскари и комплексари". Този човек е най-добрият спортен ръководител в нашата история и го е доказал. Надявам се г-н Русев да се отърси от критиците на Сираков, защото Левски е над всичко.

Бил близък с Гриша Ганчев, но Наско е близък с цяла България, защото е Сираков. Той е близък и с Васил Божков. През годините с всички е бил близък - ходил, ял, пил... Левски вървеше и беше перфектен отбор. Стадионите бяха пълни. Сега да изпадаме в битовизми - кой с кого е приятел, с кого яде, как и какво е гласувал. Това е смешна работа!

Надявам се г-н Русев да ме чуе добре - това не е Левски. Тук не става дума, че Левски е слаб. Левски е загубил идентичност. Това не е Левски, а една сюрия от хора - ту ги взимаме, ту ги гоним. Ние сме едно сиропиталище. Няма институция в света, която толкова ларж да плаща обезщетения. Взимаме ги, изпращаме ги по живо по здраво, даже някои и ги лекуваме тук, защото бързо се контузват и не сме ги прегледали като хората, след което си взимат тескеретата и си живеят живота на гърба на Левски. Това е така от 2009 - 2010 година, когато бяха последните добри отбори. Оттогава насам стигнахме дотам не просто да ни бие ЦСКА с 3:0 няколко пъти, а и да ни вкарва все в първата минута. От съблекалнята почват да ни бият, то не приличаме на Левски.

Въпросът вече не е в клуба да има заплати, за да не последва съдбата на ЦСКА, да си кротуваме и да се радваме, че играем, а не сме фалирали. Това не може да ни е радостта. Ние не приличаме на отбор. В крайна сметка, ако не стигат парите, да се вземат Наско и Мъри и ще играем само с наши играчи. Поговорката, че няма незаменими, в България не важи. Просто този дует е незаменим и се доказа във времето", каза Марков в предаването "КОД Спорт" пo TV+.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички