Войн Войнов пред Sportlive.bg: ПАОК не е чак толкова страшен! Големият плюс за Левски е публика №1 в България


Войн Войнов пред Sportlive.bg: ПАОК не е чак толкова страшен! Големият плюс за Левски е публика №1 в България

3373 0

Легендарният офанзивен халф на Левски Войн Войнов говори пред Sportlive.bg за предстоящия сблъсък на „сините“ с ПАОК във втория квалификационен кръг на Лига на конференциите. Първият мач между носителя на Купата на България и гранда от Солун е в четвъртък на „Герена“.

Левски има абсолютно реални шансове за успех. Резултатът е 0:0. Аз бих оприличил шансовете като 50:50 за продължаване в следващия квалификационен кръг на Лигата на конференциите“, започна коментара си пред медията ни Войнов.

Плюсът за Левски ще бъде, че всички казват, че ПАОК е фаворитът и те ще победят. Очаквам едва силна колективна игра, тъй като в тези два мача е най-важен колективът, както и колективните действия“, отсече той.

Другото, което е особено важно е, че Мъри е проучил много добре силните и слабите страни на ПАОК, защото и най-силните отбори в света имат и слаби страни, за да се възползва от тях“, категоричен е славният бивш футболист на „сините“.

Големият плюс за първия мач е публиката. Сигурен съм, че феновете ще подкрепят мощно отбора през целия двубой. А такава обстановка в България може да я направи само Левски. Не подценявам и другите отбори, но това, което ще се случи вдругиден, е възможно да го направи наистина само Левски“, обяви Войнов.

„Нека да не ги фаворизираме толкова ПАОК. Не бих желал да правя аналог за сблъсъка по наше време срещу най-добрия гръцки отбор тогава - Олимпиакос. Те ни бяха победили с 2:1 в Атина, но тук пред над 60 000 души ги победихме с 3:1. Този мач остана в паметта ми като един от най-радостните за мен, защото вкарах третия гол за нас от дузпа в продълженията“, върна и лентата назад той.

Левски има своите шансове за четвъртък, а вече за следващия мач треньорът ще си направи изводите, но сега е рано да се мисли за реванша. Но определено Левски има възможност да се класира напред. Колкото и да ги фаворизират, ПАОК все пак не е да не казвам кои отбори“, завърши Войнов.

А ето и какво е най-голямото притеснение на Станимир Стоилов за Левски.

 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички