"Една победа може да повдигне самочувствието" - коментарът на Станимир Стоилов преди Черно море - Левски


"Една победа може да повдигне самочувствието" - коментарът на Станимир Стоилов преди Черно море - Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

847 0

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, даде пресконференция преди гостуването на Черно море в отложен мач от 4-ия кръг на Първа лига. Сблъсъкът във Варна е утре (2 ноември) и стартира в 17:15 часа!

На фона на четирите поредни грешни стъпки на своя отбор, наставникът заяви, че една победа срещу "моряците" може да вдигне самочувствието на футболистите, но е по-важно да бъде постигнато постоянство в представянето:

"Надали една победа може да гарантира постоянство в резултатите. По-важно е да намерим постоянство в играта. Една победа може да повдигне самочувствието на футболистите. Може би ще даде допълнително самочувствие и на тези, които са здрави", коментира Стоилов и след това говори за проблемите с контузени играчи:

"Все още имаме доста проблеми от последния мач. Ясно е отсъствието на Билал Бари, Илиян Стефанов и Ивелин Попов. Имаме и други проблеми, които няма да могат да се решат до мача, според мен. Ясно е, че се случи, че всички основни атакуващи нападатели получиха травми. Младите ще трябва да ги заместят. Не трябва да звучи като оправдание, но когато трима от основните ти атакуващи футболисти отсъстват, има проблеми в завършващата фаза".

"Така и така правим по 2-3 смени. Ще съберем група от 15 футболисти. Боби Рупанов вече тренира с нас. Той ще пътува за Варна, други млади няма да взимаме. Няма да правим толкова смени, познато е за нас. Имаме два мача, ако някой от играчите оздравее, ще дойде във Варна", поясни треньорът на Левски.

За финал той за пореден път изяви желание мачовете в България да приключат до края на ноември, тъй като след това условията стават опасни за здравето на футболистите:

"Ние точно и ясно обявихме нашето желание краят на първенството да бъде в края на ноември. Простата логика е, че футболистите играха 11 месеца и заслужават месец почивка. Това не е прищявка. След 3-4 декември за нашия клуб не е приемливо заради здравето на футболистите. През останалото време казахме, че сме готови да играем с Вихрен Сандански в датите на мачовете на националния отбор. Ще мислим какво ще се случи. Не сме най-добрият опонент и слугинаж на много хора. Те няма да се съобразят с нашето желание, а с желанието на други хора".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Какво каза Станимир Стоилов по темата "БФС" и желанието на клуба за свикване на Извънреден конгрес!?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички