Станимир Стоилов: Трябва да седнем всички и да изберем президент, под дъното сме


Станимир Стоилов: Трябва да седнем всички и да изберем президент, под дъното сме
Снимка: Levski.bg

2805 0

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди серията от гостувания на столичани във Варна на Черно море и Спартак. Специалистът коментира подробно темата около декларацията на клуба, която днес бе пусната срещу действията на БФС. 

Наставникът на българският гранд изрази собствената си позиция и как смята, че може да се подобри ситуацията в родния футбол. 

Мнение на Стоилов и предложения

"Декларацията е точна и ясна. Клубът е упоменал всичко. Напоследък зачестиха претенциите и исканията на всякакви клубове. Мисля, че е време да седнем и да начертаем стратегия, да си кажем проблемите. След като сме си казали всичко, нека подкрепим и новия президент, който ще изберем", започна Стоилов по темата около декларацията на клуба.

"Не сме предложили нищо конкретно. Моята лична позиция е, че всички трябва да седнат и в диалог или спор, да определим стратегия за развитие. Изберем ли президент, трябва да го подкрепим, а не след победа или загуба да се резединяваме. Дори и "Форум на Футбола" може да подобри нещата в този момент", коментира специалистът на въпрос дали клубът има конкретен избор за кандидат.

Позицията на "сините"

"Ние нямаме конкретен кандидат. Искаме да видим най-добрите опции. Сираков като собственост на клуба ще решава от името на отбора. Всеки ден има претенции. Българският футбол отдавна е под дъното. Ние нямаме един стадион, който да отговаря на нужните изисквания.

Ние не искаме да изпадаме в подробности около грешките и т.н. Искаме цялостни промени. Футболът в цял свят се развива напред, а ние сме изостанали. Имаме липса на кадри и идеи. Ако ние не сме прави, нека приемат други решения - ние ще се съобразим.

Не съм оптимист, но Левски винаги е бил за почтеността и развитието на футбола. Винаги, когато съм бил треньор, сме били на този пример. Мисля, че зимната пауза е добър момент за подобно нещо. Надявам се през следващите три-четири месеца да седнем и да коментираме. Щом се е стигнало до недоволство, значи нещо не е наред. Съдиите явно биват притеснявани, те вероятно бъркат заради натиска", обясни още Стоилов. 

Вижте до кога се очертава да отсъства Илиян Стефанов!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички