Държи ли спонсорът на Левски правата на две от звездите? "Сините" с категоричен отговор


Държи ли спонсорът на Левски правата на две от звездите? "Сините" с категоричен отговор
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2736 0

Отборът на Левски излезе със съобщение, в което разяснява фактите около трансферите на две от своите звезди - Роналдо и Джавад Ел Джемили, на фона на появилата се информация, че главният спонсор на клуба държи техните права.

Какво съобщават в Левски?

От "Герена" излязоха с точните цифри относно двата трансфера. "Сините" информират, че за Роналдо са платили 180 000 евро на бразилския Баия, докато за правата на Ел Джемили са броили 120 000 евро на кипърския Акритас Хлорака.

"По повод появилата се информация в медиите за условията за придобиване на футболистите Роналдо Сезар Соареш дос Сантос и Джавад Ел Джемили, ръководството на „ПФК Левски“ би искало да разясни фактите около трансферите. На 16 юни 2022 г. "Левски" подписа договор с бразилското крило Роналдо, като нужното финансиране за покриване на разходите за трансфера бяха осигурени под формата на заем с минимална лихва от консултантското дружество „Р.С Консулт“, с което клубът има договор. Роналдо беше привлечен от бразилския Баия за 180 000 евро. През април тази година “Левски“ придоби Джавад Ел Джемили. Сумата за трансфера от 120 000 евро бе осигурена под формата на дарение от Фондация „Спорт в България“. И за двата трансфера не са водени разговори или сключвани договори за правата на футболистите със спонсора на „ПФК Левски“ - дружеството "Телематик Интерактив България АД", пишат от "синия" клуб.

И двамата футболисти бързо се наложиха в състава на Левски. Ел Джемили и Роналдо са сред водещите реализатори на клуба. Първият е с 5 попадения, а вторият е вкарал 6 гола във всички турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички